• OZNAM ŠJ

          • Milí rodičia, formou nového zápisného lístka na školský rok 2023/2024 si  môžete zároveň požiadať aj o dotáciu na obdobie od 1.9.2023 – 31.12.2023.  

            Zápisný lístok  môžete odovzdať v kancelárii ŠJ v termíne

            od 26.6.2023 – 29.6.2023    ( v čase 7,00- 14,30) 

            od 1.7.2023– 31.7.2023 ( v čase 8,00 – 13,30hod.) 

             Kto zápisný lístok neodovzdá do 31.7.2023, nebude mať  k 1.9.2023 nárok na dotáciu. Zápisný lístok  je potrebné vypísať a podpísaný odovzdať do kancelárie ŠJ.(Stačí poslať po žiakoch).

            Noví stravníci ktorí sa doteraz nestravovali a mali by záujem o stravovanie v ŠJ, sa musia prihlásiť cez zápisný lístok na školský rok 2023/2024 v kancelárii ŠJ (osobne).

            Termín prihlasovania a odovzdania zápisných lístkov na školský rok  2023/2024 je do 31.7.2023.

            Zápisný lístok  na školský rok 2023/2024  nájdete na stránkach školy, priamo v kancelárii ŠJ a taktiež budú k dispozícii na vchode do ŠJ.    

            Všetky informácie o platbe, odhlasovaní a dotáciách sú uvedené v zápisnom lístku. V prípade otázok volajte na tel. čísla 0918 729 675,alebo 034 668 26 44.

             V dňoch 11,12,21 a 24.7. prosíme rodičov aby zápisné lístky nenosili – čerpanie dovolenky.

            ZaPISNY_LISTOK_-_Dotacia_1.9.2023_-_31.12.2023.pdf

             

          • Víťazný návrh obálky žiackej knižky

          • V celoslovenskej súťaži o najkrajší výtvarný návrh na obálku žiackej knižky získala žiačka našej školy, Mariia Lysenko zo 7.C triedy, ktorá dosiahla druhý najvyšší počet hlasov vo svojej kategórii. Jej práca tak získala ocenenie poroty a ceny od organizátora Papiernictva ŠEVT.

            Víťazke ďakujeme za reprezentáciu našej školy a srdečne gratulujeme.

          • Chemická rozprávka

          • V učebni chémie sme minulý týždeň privítali prvostupňarov, ktorých sme vytiahli do príbehu o Snehovej kráľovnej. Cez rozprávanie sme žiakom ukázali zaujímavé chemické pokusy veríme, že sme týmto všetkých zúčastnených potešili.
            Ďakujem

          • „Zemiakové“ medaily pre našich žiakov na M-SR ZŠ v atletike družstiev

          • V dňoch 13.6. – 14.6. 2023 sa v priestoroch Národného tréningového olympijského centra X-Bionic sphere v Šamoríne uskutočnilo SUPERfinále Školský šport 2023 a v rámci neho M-SR ZŠ družstiev v atletike. Postúpilo 10 družstiev, 8 víťazov majstrovstiev kraja doplnili dve družstvá z druhých miest s najväčším počtom bodov. Súťažilo sa v 7 disciplínach, 60m, 800m, skok do výšky, skok do diaľky, vrh guľou, hod vortexom a štafeta 4x60m.

            Po zrátaní bodov vo všetkých disciplínach prišlo v našom družstve sklamanie. Naši žiaci skončili súčtom 591 bodov na nepopulárnom 4. mieste, sklamanie bolo o to väčšie, keď im na tretie miesto chýbalo 6 bodov. Treba spomenúť, že naši športovci podávali počas finále skvelé výkony.

            Chlapci si napravili chuť po prehre už pár hodín po súťaži, keď sa zúčastnili nočného behu žiakov a žiačok o pohár ministra na vzdialenosť 1600m. Náš žiak Lukáš Vlček nenechal nič na náhodu a tento nočný beh vyhral a získal pohár ministra. Počas dvoch dní chlapci zažili kopu zábavy, stretli sa s úspešnými slovenskými športovcami a odniesli si veľa zážitkov.

            Školu reprezentovali: Andrej Šebesta, Adam Lánik, Lukáš Vlček, Róbert Vrubeš a Milan Gavorník. Všetkým piatim žiakom blahoželáme a zároveň ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy na športovisku, ale aj mimo neho.

          • 1.DEŇ PLAVECKÉHO VÝCVIKU

          • 9.6. začali žiaci 4.A,B aj C plavecký výcvik. Zoznámili sa s plavčíkmi i s pravidlami, ktoré budú dodržiavať počas trvania celého výcviku. Poriadne si to užili a príjemne unavení odchádzali domov.

          • Skalická poviedka

          • V utorok 6.6. 2023 sme sa zúčastnili slávnostného vyhodnotenia literárnej súťaže Skalická poviedka. Súťaž organizuje naša pani učiteľka Renáta Matúšková, známa spisovateľka povestí. Tento rok to bol už 4. ročník. Práce do súťaže posielali žiaci z celého skalického okresu. Poviedky hodnotila odborná porota - spisovatelia Marta Hlušíková a Štefan Nižňanský. Z 26 odoslaných prác boli z našej školy ohodnotení traja žiaci:

            2. kategória

            1. miesto: Aneta Petriková (VI.A) - poviedka: Tango s levom
            2. miesto: Jakub Helt (V.B) - poviedka: Na rybách

            Cena poroty: Linda Štrosová (V.B) - poviedka: Život drakov

            Práce žiakov porota ohodnotila pozitívne. Aj keď sa mená prispievateľov každoročne opakujú, je vidieť, že sa cibria v písaní, v používaní materinského jazyka a úroveň žiackych prác z roka na rok stúpa. Sami porotcovia odovzdali nádejným spisovateľom hodnotné ceny. Veríme, že do budúceho ročníka sa zapoja aj ďalší žiaci a našim oceneným blahoželáme a prajeme veľa kreatívnych nápadov do ďalšej literárnej tvorby.

          • OZNAM Školskej jedálne.

          • Z dôvodu účtovného ukončenia školského roka, sa bude možné odhlásiť zo stravy len do 20.6.2023 vrátane. V prípade ochorenia dieťaťa bude umožnené v dňoch od 21.6.2023 – 29.6.2023 odobrať stravu do obedára.

            Za pochopenie ďakujeme ŠJ.

          • MDD v ŠKD

          • 1.júna sme si užívali Medzinárodný deň detí. Súťažili sme, zabávali sa a užívali si tento deň, ktorý patrí deťom.

          • Školský výlet VIDA centrum Brno

          • Kde sa hrá, objavuje, experimentuje, vynalieza, skrátka poznáva ako funguje svet okolo nás, to je VIDA centrum Brno.

            VIDA! Navštívili v stredu 31.5.2023 žiaci 3.B a 3.C triedy a bolo to SUPER !

            Vďaka nespočitateľnému množstvu interaktívnych exponátov deti zažili nezabudnuteľné dopoludnie. Bol to raj pre deti, všetko sa tu hýbalo, dalo sa vyskúšať, chytať, objavovať.

            Deti odchádzali  z VIDA centra nadšené, zažili veľa inšpiratívnych zážitkov, na ktoré určite budú dlho spomínať.

          • Holíčsky zámok očami detí

          • ŠKD V dňoch 23.-26.5. 2023 sa deti ŠKD postupne po oddeleniach zúčastnili prehliadky Holíčskeho zámku. Prehliadka zámkom bola plná zaujímavých poznatkov. Deti zaujala povesť o Bielej pani a čiernom psovi.

          • Čítajme si

          • Od 22.5. – 26.5. 2023 sa naša škola zapojila do projektu Čítajme si. Projekt vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť v ohraničenom čase na identifikovanie sa s postavami, ponúka chvíle intimity. Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom. V našej škole sa do čitateľského maratónu zapojilo 413 čitateľov z prvého aj druhého stupňa. Čítali knihy pre deti a mládež v slovenskom, anglickom aj nemeckom jazyku. Všetkým čitateľom ďakujem a želám veľa chuti do ďalšieho čítania.