• Halloweenska párty

          • Vo štvrtok 26.októbra sa pre deti II. stupňa konala v poobedných hodinách strašidelná halloweenska párty. Deti sa najprv rozdelili do tímov a mali za úlohu zdolať rôzne zadania, aby vo finále vyriešili záhadný slogan. Ak sa im to úspešne podarilo, mohli vstúpiť na zábavnú strašidelnú párty. Tu sa jedlo, pilo, tancovalo, kreslilo a zabávalo a takisto sa súťažilo v rôznych disciplínach o zaujímavé ceny. Vyhodnotili sa najlepšie tímy, najstrašidelnejšie dyne a zvolila sa MISS UNIVERZÁLNE STRAŠIDLO. Deti si mohli pochutnať na domácich koláčok, keksoch a čerstvých palacinkách. Na deti čakala aj bohatá tombola. Pevne veríme, že sa deťom večer páčil a odchádzali domov spokojné. Zároveň ďakujeme všetkým pomocníkom, ktorí sa spolupodielali na vytvorení tohto podujatia - od výzdoby, občerstvenia až po zábavu.

          • Póla radí deťom

          • Dňa 25. 10. 2023 sme pripravili besedu „Póla radí deťom" pre našich prváčikov s poručík D. Štepanovskou z ORPZ Skalica. Hravou formou sa deti oboznámili s pravidlami chodcov, cyklistov, kde je vhodné sa hrať, prečo je dôležité používať ochranné bezpečnostné prvky pre vlastnú bezpečnosť, zahrali si didaktickú hru.

            Ďakujeme poručík D. Štepanovskej za zaujímavú besedu a nám zostáva dúfať, že nadobudnuté poznatky deťom utkvejú v pamäti čo najdlhšie a bude pre nich hračkou správať sa bezpečne a zodpovedne.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry – školské kolo

          • Príjemné prostredie školskej knižnice sa počas mesiaca október stalo miestom testovania vedomostí zo slovenského jazyka a literatúry. Do školského kola predmetovej olympiády zo SJL sa zapojili v kategórii C  žiaci IX. A a IX. B triedy. Meranie síl v materinskom jazyku spočívalo v online teste, v tvorbe/transformácii textu a prípravy rečníckeho prejavu. Súťažiaci sa stali úspešnými riešiteľmi po dosiahnutí min. 40 bodov z max. možného počtu 55 bodov.

            Našimi najúspešnejšími riešiteľmi boli Eliška Polláková, Veronika Svobodová a Natália Holešová. Výkony dievčat boli naozaj vyrovnané, no do okresného kola /15.11.2023/ sa prebojovala Eliška Polláková.

            Šikovným riešiteľkám prajeme, aby nadobudnuté skúsenosti a vedomosti ďalej zúročili pri Testovaní 9 či prijímacích skúškach na stredné školy.

          • Svetový deň výživy v ŠKD

          • Aj deti z ŠKD si pripomenuli Svetový deň výživy rôznymi aktivitami, porozprávali sme sa o potravinovej pyramíde a zdravo sme si zamaškrtili ochutnávkou ovocia a zeleniny.

          • Hovorme o jedle

          • Zdravie patrí nesporne medzi najväčšie dary, ktoré človek dostal do vienka. Ako si ho však zachovať až do staroby, vie už málokto. Práve preto sa naša škola zapojila do súťažno-vzdelávacej aktivity „Hovorme o jedle“, do výtvarnej súťaže „Chutné maľovanie“ a do fotografickej súťaže „Očami gurmána“.Našim cieľom je podporovať spoluprácu, aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách, o správnych stravovacích návykoch, ako aj zdravý životný štýl, ktorý minimalizuje zdravotné riziká spojené s nevhodnými návykmi a zvyšuje pravdepodobnosť vyššej kvality života.Všetky pripravované aktivity sa niesli v duchu myšlienky, že jedlo znamená radosť a pôžitok, zdravie a prevenciu. Žiaci počas dňa ochutnávali rôzne druhy ovocia, zeleniny, s učiteľmi pripravovali chutné a zároveň zdravé pokrmy, nesladené nápoje a rôzne zdravé dobroty. Žiaci taktiež vytvárali rôzne vzdelávacie plagáty, jedálne lístky a dozvedeli sa viac o všetkých zdravých potravinách.Naše zdravie a životný štýl, je iba v našich rukách!

          • Hodina výtvarnej výchovy v I. B

          • S p. riaditeľkou Mgr. Zdenkou Cintulovou si spoločnou prácou deti vyrobili krásneho ježka, ktorý bude zdobiť našu triedu. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu

          • Hodina výtvarnej výchovy v 1.A

          • Na dnešnú hodinu výtvarnej výchovy k nám zavítala p. riad. CVČ Mgr. Zdenka Cintulová a prečítala príbeh o ježkovi, ktorý stratil pichliače. Spoločnou prácou sme ho opäť rozveselili. Teraz nám krášli triedu... Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Exkurzia do Hvezdárne a planetária

          • V utorok 10. 10. 2023 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili Exkurzie do Hvezdárne a planetária v Brne. Deti si pozreli program s názvom Cesta Slnečnou sústavou, prešli náučný chodník a navštívili Astro obchod, kde si kúpili rôzne suveníry alebo odborné publikácie. Výlet sa im veľmi páčil, vrátili sa spokojní a plní nových zaujímavých vedomostí.

          • Veľká pocta pre Martina Ovečku

          • Žiakovi našej školy, Martinovi Ovečkovi z 8. A triedy sa dostalo veľkej pocty. Dňa 2. októbra 2023 sa stal jedným z členov detskej poroty Bienále ilustrácií Bratislava 2023. Detskú porotu tvoria vždy žiaci zo ZŠ a ZUŠ z celého Slovenska. Tento rok bolo nominovaných šesť detí, medzi ktoré patril aj náš Martin. Veríme, že to bola pre neho úžasná a jedinečná skúsenosť z oblasti výtvarného umenia, ktorá ho posunie vpred na ceste za poznaním.

            Bienále ilustrácií Bratislava 2023 je už po 29-krát  jedinečnou prehliadkou toho najlepšieho, čo za posledné dva roky v detskej ilustrácii vo svete vzniklo. V Bratislavskej Bibiane vystavuje svoje ilustrácie 275 ilustrátorov a ilustrátoriek z 36 krajín s 2072 ilustráciami z 355 kníh.

            Hlavným organizátorom BIB je Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti v spolupráci s UNESCO a Medzinárodnou úniou pre detskú knihu (IBBY). Medzi prihlásenými slovenskými ilustrátormi a knihami bol aj Juraj Martiška s knihou Bratislavské povesti a iné neobyčajné zvesti, ktorú napísala naša pani učiteľka Renáta Matúšková.

          • Európska Noc výskumníkov

          • V piatok 29. 9. sme sa zúčastnili 17. ročníka Európskej Noci výskumníkov v Bratislave.  V tento deň sme navštívili loď Kriváň, Starú tržnicu a V-klub. Hlavnými nosnými témami bola voda a umelá inteligencia. Aby mohli vedecké objavy dosiahnuť svoj účinok, musia byť prístupné a zrozumiteľné pre všetkých, a práve preto každoročne navštevujeme toto podujatie. Keď majú ľudia prístup k vedeckým informáciám, môžu sa sami rozhodnúť a vytvárať si vlastné názory na základe dôkazov a faktov. Popularizácia vedy pomáha odstrániť mýty, ktoré sa často šíria. Ľudia majú možnosť zbaviť sa predsudkov a lepšie porozumieť svetu okolo seba. Popularizácia vedy rovnako stimuluje záujem o vedeckú kariéru a inovácie. Keď je veda prístupná a zaujímavá, mladí ľudia majú tendenciu sa jej viac venovať a vytvárať nové objavy.