• Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 17.1. sa na ZŠ Vajanského 2 v Skalici konalo okresné kolo súťaže Olympiády v anglickom jazyku. ZŠ Bernolákova 5 reprezentovali v kategórii 1A Valentína Vachová (žiačka 7.A) a v kategórii 1B Adela Lukovská (žiačka 9.A). Obe žiačky nielenže obstáli v konkurencii, ale Valentína svoju kategóriu vyhrala a postupuje do krajského kola. Máme veľkú radosť, že bude reprezentovať nielen našu školu, ale aj naše mesto. Víťazke ešte raz zo srdca gratulujeme a samozrejme držíme palce.

          • Školské kolo biologickej olympiády

          • Dňa 11.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo biologickej olympiády v kategórii C- TP. Súťažili medzi sebou žiaci 8. a 9. ročníkov:

            Holešová Natália z 9. A  a Patrik Irša z 9. B triedy .

            Micháliková Eva, Neuročná Karla, Menšíková Simona, Vépyová Nela, Klein Mária, Antonovici Karin, Kubátová Lila z triedy 8. B.

            Ovečka Martin, Hrušecký David, Valachovičová Klaudia, Hajossy Šimon a Šimková Klára z triedy 8. A.

            Lysenko Mariia, Pavlačková Natália, Šantavá Liliana a Veselá Natália z triedy 8. C.

            Na prvom mieste s najvyšším počtom bodov sa umiestnil Patrik Irša, na druhom mieste Eva Micháliková a na treťom mieste sa umiestnila Mária Klein.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť a prvým dvom umiestneným žiakom prajeme veľa šťastia a úspechov v okresnom kole.

          • Korčuľovanie na hodine telesnej výchovy

          • Keďže je vonku nádherne mrazivo, rozhodli sme sa, že toto počasie využijeme. Korčuľovanie je šport pre všetkých, nevyžaduje si žiadny špeciálny výstroj, stačí ľadová plocha a dobre nabrúsené korčule. Premávať sa na zamrznutom rybníku je veľká zábava. Nielenže sa deti naučia udržať rovnováhu a zlepšia si koordináciu, ale pri tejto aktivite zapájajú celé telo, zlepšujú držanie tela, precvičujú všetky svaly. Korčuľovanie je jeden z mála športov, ktorý prispieva k utužovaniu imunitného systému, priaznivo pôsobí pri  dýchacích problémoch, podporuje pohyblivosť. Zimné korčuľovanie teda prináša iba samé pozitíva. Aktivita v týchto mrazivých dňoch má svoje čaro a dokáže v nás zburcovať endorfíny šťastia a šťastné tváre detí hovoria za všetko.