• Zápis žiakov do I. ročníka

          • Vážení rodičia,

            Základná škola Holíč, Bernolákova 5 v tomto školskom roku umožňuje rodičom vyplniť prihlášku žiaka do 1. ročníka elektronicky.

            Uvedenú prihlášku nájdete na webovej stránke našej školy:

            www.zs-holic.edupage.org v hornej lište Elektronická prihláška žiaka do 1. ročníka. Po rozkliknutí vyplňte prihlášku a vytlačenú prineste k zápisu do školy.

            Ak túto možnosť nemáte, vyplníme elektronickú prihlášku pri zápise v škole spolu s Vami.

            V súlade s platnou legislatívou je nevyhnutná prítomnosť obidvoch zákonných zástupcov (rodičov) na zápise. V prípade neprítomnosti jedného rodiča vyžadujeme písomný súhlas tohto rodiča so zapísaním dieťaťa na našu školu. Tlačivo nájdete na stránke našej školy v časti pre rodičov pod názvom Vyhlásenie o podpisovaní písomnosti jedným rodičom.

             

             

                                                                                   Mgr. Renáta Krajčovič Studeničová

                                                                    riaditeľka ZŠ Holíč, Bernolákova 5

                                                                                  

          • Významný slovenský ilustrátor opäť medzi nami

          • V utorok 20. februára sa naša spoločenská miestnosť premenila na malú galériu. Vystavovali v nej svoje práce malí a mladí výtvarníci, ktorí sa zapojili do 2. ročníka výtvarnej súťaže „Zimná krajina“, ktorú sme po úspešnom 1. ročníku opäť vyhlásili. Súťažilo sa v troch kategóriách – materské školy, I. stupeň základných škôl a II. základných škôl. Významným porotcom bol aj v tomto roku známy slovenský ilustrátor Miro Regitko, ktorý nielen jednotlivé práce posudzoval, ale aj víťazom osobne odovzdal diplomy a ceny. Do súťaže sa celkovo zapojilo 128 detí. Umiestnenie bolo nasledovné:

            1.kategória

            1. miesto               Klára Antálková, MŠ Kúty

            2. miesto               Viktória Kubinová, MŠ Kúty

            3. miesto               Hugo Bartoň, MŠ Kúty

             

            2.kategória

            1. miesto               Viktória Hanzalíková 1. A

            2. miesto               Tomáš Šedivý 3. B

            3. miesto               Matias Pollák 3. C

             

            3.kategória

            1. miesto               Šarlota Špačková 5. B

            2. miesto               Denis Ivan 9. B

                                          Mário Haraba 6. A

            3. miesto               Natália Veselá 8. C

                                          Alexandra Iršová 8. A

            CENA POROTY

            Radka Mikičová 6. B

                      Po skončení slávnostného vyhodnotenia čakala deti veľmi zaujímavá beseda a pre víťazov bol tiež pripravený výtvarný workshop, ktorý viedol náš hosť. Počas besedy porozprával svojim „mladším kolegom“ ako on začínal svoju ilustrátorskú kariéru, koľko kníh a učebníc zilustroval, ukázal im rozmanité ilustrácie a tiež im prezradil ako vyzerá jeho bežný ilustrátorský deň.

            Naša škola od pána Miroslava Regitka dostala ako darček ďalší obrázok. A tak veselej Červenej čiapočke z vlaňajška už nebude v knižnici smutno.

            Tešíme sa opäť o rok. Do skorého maľovania priatelia!

          • Návšteva zdravotného strediska

          • Dňa 12.02.2024 sa žiaci 3.A vybrali na hodine vlastivedy navštíviť zdravotné stredisko, konkrétne zubnú ambulanciu. Pani doktorka im ukázala, ako prebieha návšteva u zubára a pripomenula nám dôležitosť pravidelných preventívnych prehliadok.

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • Najlepší úspešní riešitelia dejepisnej olympiády v školskom kole si zmerali sily s protihráčmi v kole okresnom. Dňa 5. februára nás potešili svojimi výsledkami a traja z nich postupujú do krajského kola. Úspešnou riešiteľkou sa stala Nikola Lovecká 9. A. Do krajského kola postupujú Kristián Bartal 7. A, Mária Klein 8. B, Patrik Irša 9. B. Prajeme im veľa úspechov.

          • Školské kolo Chemickej olympiády

          • Dňa 8. februára sa uskutočnilo školské kolo Chemickej olympiády kategória D. Súťaž v tejto kategórii je určená pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka. Tento rok sme mali troch súťažiacich, Natália Holešová z 9. A, Marián Kwašnievský a Patrik Irša z 9. B,  všetci skončili ako úspešní riešitelia.

            Žiakom ďakujeme za účasť a veríme, že sa postupujúcim bude dariť aj v okresnom kole.

          • Návšteva vojenského múzea

          • Piatok 2. februára žiaci 8. a 9. ročníka netrpezlivo očakávali autobus, cieľom cesty bola Viedeň. Navštívili tam Vojenské múzeum, kde sa mohli viac dozvedieť o histórii krajiny, ale aj samotných bojoch. Múzeum je krásnou architektonickou pamiatkou. František Jozef I. dal v roku 1849 tento skvost postaviť, najprv budova slúžila ako kasárne a neskôr tu bolo založené múzeum. Vnútri sa nachádza veľa exponátov, ktoré žiakov uchvátili, z fotografií a obrázkov však bola cítiť veľká bolesť, ktorú ľudia prežívali. Je potrebné, aby sa žiaci dozvedeli, čo najviac o histórii a poučili sa z chýb, ktoré boli napáchané.