• Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko

          • Kto z nás by sa nezapočúval do príbehov z našej dávnej minulosti? Príbehy týkajúce sa našich hradov, zámkov, miest, hôr, studničiek? Dňa 23.1. 2023 sa v koncertnej sále ZUŠ v Skalici konal 28. ročník recitačnej súťaže Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského - okresné kolo. Našu školu reprezentovala v 2. kategórii žiačka 5. ročníka Linda Štrosová. Povesťou od Márie Ďuríčkovej Stávka vyhrala krásne 3. miesto. Linde srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších recitačných súťažiach.

          • Olympiáda z Biológie- školské kolo

          • Vo štvrtok 12.1.2023 sa uskutočnilo online školské kolo Olympiády z Biológie. Olympiáda bola určená pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov, ktorí si preverili svoje vedomosti. Na olympiáde sa zúčastnilo 15 žiakov z našej školy: Z triedy 9. A sa zúčastnili žiaci: Matyáš Kadlic, Dominik Ščúry, Juraj Hnátovič a Samuel Pelikán. Z triedy 9. B sa zúčastnili žiaci: Škrovanová Terézia, Maximilián Majerník, Romana Balážová, Ján Paták, Dušan Ivan, a David Harský.

            Z tiedy 8. A to boli: Viktória Hrušecká, Veronika Svobodová a Natália Holešová.

            Z triedy 8. B: Laura Szegény a z triedy 8. C sa zúčastnil žiak Lukáš Sebastián Filín.

            Všetci súťažiaci sú úspešnými riešiteľmi biologickej olympiády. Do okresného kola postupujú dvaja žiaci: Natália Holešová a Matyáš Kadlic. Srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

          • Súťaž je v plnom prúde...

          • Kreatívna tvorba je prvou podmienkou úspešného absolvovania súťaže EKO-SVET, s názvom PERIODICKÁ TABUĽKA PRÍRODY. Naši ôsmaci zvládli urobiť inventár nielen vzoriek, ktoré dostali na skúmanie, ale aj pomôcok. Následne ich čakala ešte časť, kde museli vo výtvarnom prevedení stvárniť priemyselnú výrobu v súčasnosti a predstaviť si ako bude vyzerať výrobný proces v roku 2050. V našom tíme pracujú žiaci 8. A, Alex Dávidek, Natália Holešová, Liana Šefčíková, Eliška Polláková, Veronika Svobodová. Ich vzájomná spolupráca vyústila do konečnej podoby obrazov, no najväčšiu zásluhu má Natália Holešová. Jej patrí aj uznanie za zodpovedný prístup, pri ktorom si naštudovala spracovanie ropy a svojim kreatívnym postojom predložila ako môže výrobný proces v roku 2050.

            #spoludokazemevela #slovnaft #nadaciaspp #europskelyceum #periodickatabulkaprirody #ekosvet #environmentalnavychova

          • Vedecký macher

          • V decembri sme sa zapojili do 1. ročníka súťaže Vedecký macher. Organizátorom súťaže je Gymnázium Jozefa Lettricha v Martine. Súťaže sa mohli zúčastniť dvojice žiakov 8. a 9. ročníka. Našu školu reprezentovali Juraj Hnátovič, Samuel Pelikán, Natália Holešová, Alex Dávidek, Lukáš Filín, Samel Kocák, Simona Dobrovodská a Adela Lukovská. Žiaci museli riešiť úlohy z oblasti chémie a matematiky, náročnosť niektorých úloh bola veľmi vysoká, takže ich mohli zvládnuť len ozajstní machri, čo sa nám tentokrát nepodarilo. No aj napriek tomu, ďakujeme žiakom za účasť v súťaži.

          • Škôlkari na vianočnej akadémii

          • V predvianočnom adventnom období zavítali deti z MŠ v Holíči do ZŠ, Bernolákova 5, aby spoločne s ich pani učiteľkami vzhliadli pestrý program, ktorý si pre nich pripravili ich väčší kamaráti. V jednotlivých vystúpeniach sa deťúrence preniesli do známych rozprávok, medzi trhovníkov a pekárov, medzi tancujúce vločky a darčeky. Nechýbali ani koledy. Skrátka z každého rožka troška, to čo je pre Vianoce a zimu také typické.

            Malí škôlkari odmenili školákov veľkým potleskom. Pani učiteľky zo škôlky boli hrdé na vystupujúce deti, ktoré pred pár rokmi boli takými istými malými škôlkarmi, ako tie, čo práve teraz sedeli v hľadisku.

                     Ďakujeme vám, milí kamaráti za potlesk a za to, že sme mohli takto spoločne prežiť krásne dopoludnie 16. decembra v našej skole! Už teraz sa tešíme na ďalší spoločný predvianočný deň!