• Hurbanov pamätník – okresné kolo

          • Hviezdoslavov Kubín – v našom regióne Hurbanov pamätník - je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese. V tomto roku oslavuje súťaž okrúhle jubileum - 70 rokov. Okresného kola sa dňa 26.3. 2024 vo Františkánskom kláštore v Skalici zúčastnili dve žiačky našej školy – Silvia Krchňavá (3.b) a Hana Repáňová (4.c). Tieto dievčatá boli na takejto súťaži prvýkrát. V 1. kategórii (poézia) Hana Repáňová získala 2. miesto a v rovnakej kategórii (próza) sa Silvia Krchňavá umiestnila na peknom 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme!

          • Kráľ čitateľov

          • Žiaci našej školy sa dňa 26.3.2024 zúčastnili súťaže KRÁĽ ČITATEĽOV v mestskej knižnici v Holíči. Deti preukázali čitateľské zručnosti pri práci s knihou a textom. Ďakujeme zamestnankyniam knižnice za peknú akciu pre žiakov 3. ročníka.

          • Biblická olympiáda

          • Texty Biblie sú vynikajúcim zdrojom poučenia, múdrosti a povzbudenia, nakoľko Sväté písmo je inšpirované samotným Bohom. Žiačky IX.A triedy - Eliška Polláková, Liana Šefčíková a Veronika Svobodová sa pustili do štúdia Svätého písma a  v piatok 22.3. 2024 sa v Gbeloch  zúčastnili dekanátneho (okresného) kola Biblickej olympiády. Zvládli si naštudovať 3 vybrané knihy Starého a Nového zákona a spoločnými silami porazili  dva tímy zo Skalice. Vyhrali 1. miesto a postupujú na diecézne (krajské) kolo, ktoré bude 16.4. 2024 v Bratislave. Víťazkám srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole. Nech im štúdium Biblie pomôže nadobudnúť bohatstvo v nebi.  

          • Exkurzia – úpravňa pitnej vody v Holíči

          • Dňa 22. marca sme navštívili úpravňu pitnej vody v Holíči. Exkurziu sme si naplánovali v spolupráci s Modrou školou a p. Ing. Křížom. Zaujímavý výklad o výrobe pitnej vody si vypočuli žiaci 7. C a 8. B triedy. Dozvedeli sme sa odkiaľ sa čerpá voda pre výrobu pitnej vody, aké látky táto voda obsahuje a čo všetko s ňou musia pracovníci urobiť, aby sme ju mohli použiť my ako spotrebitelia.

          • Chemická olympiáda

          • Dňa 14. marca sa žiaci našej školy zúčastnili 60. ročníka Chemickej olympiády. Okresné kolo sa uskutočnilo v Základnej škole Vajanského v Skalici. Žiaci museli preukázať svoje vedomosti v praktickej, ale aj teoretickej časti. Našu školu reprezentovali Natália Holešová z 9. A, ktorá sa umiestnila na 1. mieste, Marián Kwašnievský z 9. B, ktorý obsadil štvrté miesto a bol úspešný riešiteľ a Patrik Irša z 9. B, ktorý sa stal riešiteľom tohto kola.  Žiakom blahoželáme a postupujúcim prajeme úspešné zvládnutie krajského kola.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Dňa 18.3.2024 prebehli na našej škole otvorené hodiny pre predškolákov z MŠ a v poobedňajších hodinách Deň otvorených dverí. Rodičia budúcich prváčikov tak mali možnosť nahliadnuť do priestorov našej školy, deti si mohli zacvičiť v telocvični, zatancovať v posilňovni a z tvorivých dielničiek odniesť kreatívny darček.

             

        • Rekonštrukcia multifunkčného ihriska s podporou Fondu na podporu športu
          • Rekonštrukcia multifunkčného ihriska s podporou Fondu na podporu športu

          • Popis: C:\Users\nlaziciusova\Downloads\LOGO (1).jpg  V polovici apríla 2023 sa mesto Holíč zapojilo do Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku v rámci programu „Výstava, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“ číslo 2022/002 a predložilo Žiadosť o príspevok č. 52 k projektu s názvom: Rekonštrukcia športovej infraštruktúry – multifunkčného ihriska v meste Holíč. Koncom mesiaca júla 2023 nám bolo zo strany Fondu doručené Rozhodnutie o poskytnutí finančného príspevku vo výške 113 451,00 €, pričom mesto Holíč sa na projekte podieľalo 30 %, čo predstavuje sumu 48 621,95 €. Cieľom projektu bolo zrekonštruovať existujúce multifunkčné športové ihrisko v priestoroch Základnej školy na Bernolákovej ulici v meste Holíč. Projekt riešil multifunkčné ihrisko o športovej ploche 40 x 20 m so športoviskami pre: futbal, tenis, volejbal, hádzanú, ako aj oplotenie záchytnými sieťami a mantinelmi. Multifunkčné ihrisko je osadené na existujúcej trávnatej ploche a je zrealizované v plnej miere aj na využívanie pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie. Stavebné práce realizovala spoločnosť maos, s.r.o. Valča, pričom práce boli realizované v časovom období od septembra 2023 – marca 2024. Zrealizovaním projektu prišlo k zveľadeniu vzhľadu ihriska, zefektívneniu tréningového procesu športovcov a doplneniu nového športového využitia pre žiakov školy, reprezentantov a klubových športovcov.

             

            Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu športu

            Supported using public funding by The Sport Support Fund

             

            Popis: C:\Users\nlaziciusova\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\6JKHE6HD\20240320_151254.jpg

             

             

             

          • Chemická rozprávka – Snehulienka a sedem trpaslíkov

          • V mesiaci marec sme na pôde našej školy privítali predškolákov z MŠ nášho mesta, ale aj zo súkromnej škôlky Slniečko zo Skalice. Žiaci chemického krúžku si vytvorili svoju chemickú rozprávku, kde hlavnú úlohu mala Snehulienka a jej pomocníci – trpaslíci.

            Každý túto rozprávku pozná, my sme k nej pridali ešte jednu formu a to chemické pokusy. V našom príbehu vystupovala nielen Snehulienka, ale aj zlá kráľovná, ktorá vyhnala Snehulienku z kráľovstva. Pomohli jej siedmi trpaslíci, ktorých Snehulienka spolu s deťmi naučila ako sa správne triedi odpad, ako nebyť lenivý a za odmenu, že deti pomohli zachrániť Snehulienku, si urobili veľa pokusov. Veríme, že sme znova svojim snažením malých divákov potešili.

          • Jarné tvorivé dielničky

          • V predveľkonočnom období, v utorok 19. marca sa stretli rodičia a žiaci z 2.B a 2.C na spoločných jarných dielničkách, ktoré sa sú pre obe triedy už tradíciou. Jarné tvorenie sa tentokrát nieslo v duchu závesných dekorácií na dvere. Pod rukami šikovných tvorcov vznikali priam umelecké diela.

            Cieľom tohto poobedňajšieho stretnutia nebolo iba vytváranie jarno-veľkonočných dekorácií, ale zároveň aj posilnenie medzitriednych vzťahov a vytvorenie skvelého spolupracujúceho spoločenstva. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie!

          • Ako sme tvorili knihy

          • Žiaci 2. B a 2. C sa v rámci triedneho projektového dňa zahrali na spisovateľov a  ilustrátorov a vytvorili zaujímavé knihy o prírode, o zvieratkách, knihu receptov, dokonca knihu o Titanicu... Zážitkovým spôsobom sa naučili ako kniha vzniká a koľko dôležitých ľudí sa na nej podieľa od autora až po kníhkupca. Každá skupina mala originálny nápad, ktorý pretvorila do písomnej podoby. Veď knihy sú ako dvere, otvoríte ich a vstúpite do iného sveta...

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 12.3.2024 sa v Skalici konalo okresné kolo Geografickej olympiády. Zúčastnilo sa na nej 9 žiakov našej školy, ktorí postúpili ako úspešní riešitelia zo školského kola.

            V kategórii G nás reprezentovali: Sára Polláková, Leontýna Aghová a Matúš Budovič. Sára skončila ako úspešná riešiteľka.

            V kategórii F nás reprezentovali: Kristián Bartal, Charlotte Bartalová a Marína Janíková. Všetci boli úspešní riešitelia, Kristián skončil na 1. mieste a bude pokračovať v reprezentácii našej školy na krajskom kole 16.4.2024 v Trnave.

            V kategórii E nás reprezentovali: Lukáš Ferov, Šimon Hajossy, ktorí boli úspešní riešitelia a Mária Klein. Všetkým srdečne gratulujeme a Kristiánovi držíme palce v krajskom kole.

          • Na svedomí to má Matej Hrebenda

          • Marec, mesiac knihy má skutočne na svedomí slovenský národný buditeľ, spisovateľ a šíriteľ knižnej kultúry, ktorý sa v tomto mesiaci narodil a aj zomrel. V našej Základnej škole Bernolákova 5, v Holíči sme si pri tejto príležitosti v piatok 15. marca zorganizovali dve knižné besedy.

            Školu navštívil Štefan Nižňanský, spisovateľ, novinár, publicista a bývalý riaditeľ STV a fotograf Vlado Fecko, ku ktorému sa pripojila Renáta Matúšková, učiteľka našej školy a úspešná autorka niekoľkých kníh pre deti a mládež. Pripravených besied sa zúčastnili žiaci 6. a 7. ročníka. Besedovalo sa najmä o pripravovanej knihe Štefana Nižňanského o Záhorí,  tiež o zaujímavostiach z fotografovania Vlada Fecka. Renáta Matúšková zasa prezradila rukopis, akej knihy pred nedávnom dokončila. Všetkých troch besedujúcich zahrnuli žiaci nespočetným množstvom otázok. Ibaže čas bol voči všetkým neúprosný. Uletel príliš rýchlo, ako Novomeského „Vtáci nedozerní“...

            Dúfam, že si každý z tohto výnimočného stretnutia odniesol kúsok knižnej atmosféry aj domov. Dočítania o rok priatelia!

          • OZNAM Školskej jedálne

          • Všeobecne záväzným nariadením mesta Holíč č.110 dodatok č.3 sa od 1.4.2024  zvyšuje režijný poplatok  na jedného stravníka na 5 € mesačne.

            Prosíme rodičov žiakov ktorí sa stravujú v ŠJ Holíč  aby si upravili trvalý príkaz a zároveň doplatili  rozdiel  za mesiac apríl. 

          • Zápis žiakov do I. ročníka

          • Vážení rodičia,

            Základná škola Holíč, Bernolákova 5 v tomto školskom roku umožňuje rodičom vyplniť prihlášku žiaka do 1. ročníka elektronicky.

            Uvedenú prihlášku nájdete na webovej stránke našej školy:

            www.zs-holic.edupage.org v hornej lište Elektronická prihláška žiaka do 1. ročníka. Po rozkliknutí vyplňte prihlášku a vytlačenú prineste k zápisu do školy.

            Ak túto možnosť nemáte, vyplníme elektronickú prihlášku pri zápise v škole spolu s Vami.

            V súlade s platnou legislatívou je nevyhnutná prítomnosť obidvoch zákonných zástupcov (rodičov) na zápise. V prípade neprítomnosti jedného rodiča vyžadujeme písomný súhlas tohto rodiča so zapísaním dieťaťa na našu školu. Tlačivo nájdete na stránke našej školy v časti pre rodičov pod názvom Vyhlásenie o podpisovaní písomnosti jedným rodičom.

             

             

                                                                                   Mgr. Renáta Krajčovič Studeničová

                                                                    riaditeľka ZŠ Holíč, Bernolákova 5

                                                                                  

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Riaditeľka školy udeľuje dňa 20.3. 2024 /streda/ riaditeľské voľno žiakom 5.-8. ročníka z dôvodu konania testovania žiakov 9.ročníka - Testovanie 9-2024. Žiaci budú z obedov odhlásení. 

          • Úspešná reprezentácia našich recitátorov v obvodnom kole Hurbanovho pamätníka

          • V priestoroch CVČ v Holíči sa dňa 14.3.2024 stretli najlepší recitátori, ktorí sa zo školských kôl súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy prebojovali do obvodného kola Hurbanovho pamätníka. Našu školu reprezentovali Claudia Valachovičová, Denis Ivan a zároveň si za svoje výkony odniesli 1. miesto Hana Repáňová /I. kategória – poézia/a Silvia Krchňavá /I. kategória – próza/, 2. miesto patrilo Laure Antalíkovej /II. kategória – próza/ a na 3. mieste sa umiestnila Júlia Lorencová /II. kategória – poézia/.

            Okresná súťaž Hurbanov pamätník pre okres Skalica sa uskutoční 26. marca 2024 vo Františkánskom kláštore v Skalici, kde našu školu zastúpia Hana Repáňová a Silvia Krchňavá.

            Všetkým recitátorom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme ešte veľa ďalších úspechov.

          • Testovanie 9 2024

          • Národný inštitút vzdelávania a mládeže realizuje v školskom roku 2023/2024 celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. Hlavný termín testovania sa uskutoční 20. marca 2024 (streda), zúčastnia sa ho žiaci 9.ročníka ZŠ. Žiaci budú testovaní z matematiky a zo slovenského jazykaŠpecifikácie testov T9 2024 sú zverejnené na stránke NIVaM

            https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9/roky/2023-2024

            v časti Dokumenty na stiahnutie

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 4.apríla 2024 (štvrtok), zúčastnia sa ho len tí žiaci, ktorí sa z objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť testovania v hlavnom termíne. Náhradné testovanie sa uskutoční vo vybraných školách v rámci kraja.