• „Zemiakové“ medaily pre našich žiakov na M-SR ZŠ v atletike družstiev

          • V dňoch 13.6. – 14.6. 2023 sa v priestoroch Národného tréningového olympijského centra X-Bionic sphere v Šamoríne uskutočnilo SUPERfinále Školský šport 2023 a v rámci neho M-SR ZŠ družstiev v atletike. Postúpilo 10 družstiev, 8 víťazov majstrovstiev kraja doplnili dve družstvá z druhých miest s najväčším počtom bodov. Súťažilo sa v 7 disciplínach, 60m, 800m, skok do výšky, skok do diaľky, vrh guľou, hod vortexom a štafeta 4x60m.

            Po zrátaní bodov vo všetkých disciplínach prišlo v našom družstve sklamanie. Naši žiaci skončili súčtom 591 bodov na nepopulárnom 4. mieste, sklamanie bolo o to väčšie, keď im na tretie miesto chýbalo 6 bodov. Treba spomenúť, že naši športovci podávali počas finále skvelé výkony.

            Chlapci si napravili chuť po prehre už pár hodín po súťaži, keď sa zúčastnili nočného behu žiakov a žiačok o pohár ministra na vzdialenosť 1600m. Náš žiak Lukáš Vlček nenechal nič na náhodu a tento nočný beh vyhral a získal pohár ministra. Počas dvoch dní chlapci zažili kopu zábavy, stretli sa s úspešnými slovenskými športovcami a odniesli si veľa zážitkov.

            Školu reprezentovali: Andrej Šebesta, Adam Lánik, Lukáš Vlček, Róbert Vrubeš a Milan Gavorník. Všetkým piatim žiakom blahoželáme a zároveň ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy na športovisku, ale aj mimo neho.

          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia!

            V spolupráci s firmou Daffer sme pre Vás pripravili balíček školských potrieb pre Vaše dieťa na budúci školský rok 2023/2024 s možnosťou nákupu cez internet.

            Ako nakúpiť potrebné školské pomôcky z pohodlia domova?

            1. Na hlavnej stránke vpravo kliknite na Skvelko (žltý obdĺžnik). Prepojí vás to na internetový obchod spoločnosti daffer. Automaticky sa Vám zobrazí naša škola s odporúčanými sadami.
            2. V odporúčanej sade môžete robiť zmeny, a to pridať pomôcky alebo ubrať, ak Vám zvýšili z minulého školského roka.
            3. K objednávke si môžete pridať aj mnoho doplnkových školských potrieb a nakúpiť všetko, čo potrebujete na jednom mieste.
            4. Sada je doručovaná do školy (zdarma ak objednáte do 25. 7. 2023) alebo domov kuriérom kedykoľvek.

            Viac informácií na www.skvelko.sk.

            Nepremeškajte dodanie do školy zdarma, ak objednáte do 25. 7. 2023!

             

          • 1.DEŇ PLAVECKÉHO VÝCVIKU

          • 9.6. začali žiaci 4.A,B aj C plavecký výcvik. Zoznámili sa s plavčíkmi i s pravidlami, ktoré budú dodržiavať počas trvania celého výcviku. Poriadne si to užili a príjemne unavení odchádzali domov.

          • Skalická poviedka

          • V utorok 6.6. 2023 sme sa zúčastnili slávnostného vyhodnotenia literárnej súťaže Skalická poviedka. Súťaž organizuje naša pani učiteľka Renáta Matúšková, známa spisovateľka povestí. Tento rok to bol už 4. ročník. Práce do súťaže posielali žiaci z celého skalického okresu. Poviedky hodnotila odborná porota - spisovatelia Marta Hlušíková a Štefan Nižňanský. Z 26 odoslaných prác boli z našej školy ohodnotení traja žiaci:

            2. kategória

            1. miesto: Aneta Petriková (VI.A) - poviedka: Tango s levom
            2. miesto: Jakub Helt (V.B) - poviedka: Na rybách

            Cena poroty: Linda Štrosová (V.B) - poviedka: Život drakov

            Práce žiakov porota ohodnotila pozitívne. Aj keď sa mená prispievateľov každoročne opakujú, je vidieť, že sa cibria v písaní, v používaní materinského jazyka a úroveň žiackych prác z roka na rok stúpa. Sami porotcovia odovzdali nádejným spisovateľom hodnotné ceny. Veríme, že do budúceho ročníka sa zapoja aj ďalší žiaci a našim oceneným blahoželáme a prajeme veľa kreatívnych nápadov do ďalšej literárnej tvorby.

          • OZNAM Školskej jedálne.

          • Z dôvodu účtovného ukončenia školského roka, sa bude možné odhlásiť zo stravy len do 20.6.2023 vrátane. V prípade ochorenia dieťaťa bude umožnené v dňoch od 21.6.2023 – 29.6.2023 odobrať stravu do obedára.

            Za pochopenie ďakujeme ŠJ.

          • MDD v ŠKD

          • 1.júna sme si užívali Medzinárodný deň detí. Súťažili sme, zabávali sa a užívali si tento deň, ktorý patrí deťom.

          • Školský výlet VIDA centrum Brno

          • Kde sa hrá, objavuje, experimentuje, vynalieza, skrátka poznáva ako funguje svet okolo nás, to je VIDA centrum Brno.

            VIDA! Navštívili v stredu 31.5.2023 žiaci 3.B a 3.C triedy a bolo to SUPER !

            Vďaka nespočitateľnému množstvu interaktívnych exponátov deti zažili nezabudnuteľné dopoludnie. Bol to raj pre deti, všetko sa tu hýbalo, dalo sa vyskúšať, chytať, objavovať.

            Deti odchádzali  z VIDA centra nadšené, zažili veľa inšpiratívnych zážitkov, na ktoré určite budú dlho spomínať.

          • Holíčsky zámok očami detí

          • ŠKD V dňoch 23.-26.5. 2023 sa deti ŠKD postupne po oddeleniach zúčastnili prehliadky Holíčskeho zámku. Prehliadka zámkom bola plná zaujímavých poznatkov. Deti zaujala povesť o Bielej pani a čiernom psovi.

          • Čítajme si

          • Od 22.5. – 26.5. 2023 sa naša škola zapojila do projektu Čítajme si. Projekt vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť v ohraničenom čase na identifikovanie sa s postavami, ponúka chvíle intimity. Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom. V našej škole sa do čitateľského maratónu zapojilo 413 čitateľov z prvého aj druhého stupňa. Čítali knihy pre deti a mládež v slovenskom, anglickom aj nemeckom jazyku. Všetkým čitateľom ďakujem a želám veľa chuti do ďalšieho čítania.

          • „Pravda o drogách a nebezpečenstvo drog“

          • Dňa 26.5.2023 sa na našej škole pre žiakov 7.-9. ročníka uskutočnila prednáška na tému „Pravda o drogách a nebezpečenstvo drog“. Prednášku viedol p. Peter Remper z občianskeho združenia „Bez drog“. Cieľom jeho prednášky bolo dosiahnuť u žiakov porozumenie toho, prečo drogy pre nikoho nie sú skutočným riešením bežných problémov, čo všetko môžu drogy spôsobiť im samotným, ich priateľom, ich rodine,…uviedol niekoľko príkladov o škodlivosti a účinkoch legálnych aj nelegálnych drog.

          • Dopravná výchova pre žiakov 1. a 2. ročníkov

          • Dňa 24. 5. 2023 sa uskutočnila beseda Dopravná výchova pre žiakov 1. a 2. ročníkov pod vedením poručík Dajany Štepanovskej z ORPZ Skalica. Hravou formou oboznámila žiakov s pravidlami správania sa chodcov, cyklistov, kde ako je vhodné sa hrať, o používaní ochranných a reflexných prvkov pre vlastnú bezpečnosť. Zahrali si didaktickú hru, tiež si pozreli výstroj a výbavu policajta, pýtali sa na rôzne zaujímavosti z prace policajného zboru.

            Ďakujeme poručík Dajane Štepanovskej za zaujímavú besedu a nám zostáva dúfať, že nadobudnuté poznatky im utkvejú v pamäti čo najdlhšie a bude pre nich hračkou správať sa zodpovedne a bezpečne .

          • Výlet do Viedne

          • 3.A a 4.C boli v Dome mora, v Prírodovednom múzeu a na prechádzke po Hofburgu. Výlet sa vydaril! Deti boli spokojné a plné zážitkov. V 11-poschodovej budove prechádzali akváriami a tropikáriom s množstvom morských zvierat.


            Videli Hofburg, kde žila Cisárovna Sisi i Mária Terézia. Dinosaurov a všetky možné druhy zvierat, ich kostry, drahé kamene i pravé meteority si pozreli v Prírodovednom múzeu.

          • Výlet do Bratislavy

          • Dňa 19. 5. 2023 sme sa so žiakmi 6.B, 7.B a 9.A vybrali na výlet do Bratislavy. Zavítali sme do galérie optických ilúzií 3Dland. Nachádza sa v centre Bratislavy na dvoch poschodiach. Pri troške fantázie sa žiaci ocitli na vrchole Grand Canyonu, v džungli či pod hladinou mora. Šikovné optické ilúzie a 3D maľby od slovenských umelcov nám dokonale poplietli všetky zmysly a ostali sme v nemom úžase. Žiaci si z tohto miesta odniesli krásne fotografie.

            Potom sme sa presunuli na bobovú dráhu v lokalite bratislavskej Koliby pod televíznou vežou Kamzík. Je to prvá letná bobová dráha na Slovensku, ktorá je v prevádzke od roku 1996. Žiaci sa tu zabavili, zrelaxovali, odbúrali stres z bežného života a jazda na dráhe im zaručene zdvihla hladinu adrenalínu v tele.

            Nakoniec sme sa išli občerstviť a nesmela chýbať ani zastávka v nákupnom centre.

          • Naši atléti priviezli z Trnavy ZLATO

          • Po úspešnom postupe z okresného kola sa naši žiaci zúčastnili v utorok 16.5. 2023 na Majstrovstvách kraja v atletike ZŠ v Trnave. Súťažilo sa v disciplínach 60m, 800m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou, hod kriketovou loptičkou a v štafete 4x60m. V každej disciplíne mohli štartovať maximálne 3 chlapci z jednej školy, kde len najlepší z nich bodoval. Družstvo našich šikovných chlapcov získalo spolu 565 bodov čo im zabezpečilo prvú pozíciu a domov si odniesli diplom a pohár za 1.miesto. Priebežne boli vyhodnotené aj jednotlivé disciplíny, v ktorých sme si odniesli dobré umiestnenia a cenné kovy. Milan Gavorník, Lukáš Vlček, Andrej Šebesta a Denis Ivan - 1. miesto štafeta 4x60m Lukáš Vlček - 2.miesto 800m Adam Lánik - 2.miesto hod kriketovou loptičkou Adam Lánik - 3.miesto vrh guľou Denis Ivan - 2.miesto skok do diaľky Róbert Vrubeš - 4.miesto skok do výšky Milan Gavorník - 5.miesto 60m Školu reprezentovali – Lukáš Vlček, Adam Lánik, Andrej Šebesta, Denis Ivan, Róbert Vrubeš a Milan Gavorník. Týmto úspechom si chlapci vybojovali účasť na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa uskutočnia v prvej polovici júna v Šamoríne. Žiakom blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

          • Okresné kolo v malom futbale starších žiakov

          • V stredu 10.5.2023 sa konalo okresné kolo v malom futbale starších žiakov. Žiaci našej školy postúpili zo skupiny a v semifinále si skvelo poradili so ZŠ Vajanského 4:1 a dostali sa do finále kde nestačili na futbalistov zo ZŠ Mallého Skalica. Obsadili tak konečné 2.miesto. Školu reprezentovali: Matyáš Kadlic, Michal Spolnik, Denis Ivan, Filip Poláček, Dušan Ivan, Andrej Šebesta, Tomáš Fekete, Andrej Deščík, Samuel Uher a Samuel Pelikán. Žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

             

          • Škola v prírode

          • V dňoch 8.5.-12.5.2023  sa žiaci 3. ročníka zúčastnili  Školy v prírode v rekreačnom zariadení Areál zdravia Jedľové Kostoľany . Chata sa nachádza v krásnom prostredí chránenej krajinnej oblasti Pohronský Inovec.

            Pobyt bol zameraný na rozvoj tvorivosti, súdržnosti (Unity), tolerancie (Respecte) a túžby rozvíjať sa, spoznávať a pracovať na sebe (Wachumba).

            Počas pobytu deti absolvovali výlet do Národného žrebčína v Topoľčiankach. V programe nechýbali súťaže, športové hry a turistická vychádzka. Nevynechali sme ani obľúbené BINGO. Pripravená  bola tiež opekačka. K dobrej nálade prispela aj diskotéka. Vďaka peknému počasiu sme si mohli užívať množstvo aktivít.

            Po týždni plnom zábavy, športu, turistiky sa všetci tešili na svojich rodičov. Pre niektorých  to bola veľká skúška odvahy, ktorú deti výborne zvládli.

            Počas celého pobytu sa o deti starali pani učiteľky Šimeková, Vlková, Gahurová , Mlčochová a Jarovičová.

            Naším cieľom bolo ukázať deťom iné formy zábavy a oddychu než pri počítačoch, čo sa nám aj podarilo splniť.