• 16. ročník Dejepisnej olympiády - školské kolo

          • Žiaci si zmerali svoje sily vo vedomostiach z oblasti histórie. Prekvapili svojím záujmom o históriu, čo dokazujú aj výsledky. Súťažili žiaci 6. až 9. ročníka, úlohy mali rôzny stupeň náročnosti. Okrem školského učiva, žiaci hravo zvládli aj tohtoročnú tému ,,Hrady a zámky na území Slovenska,,. Do okresného kola postúpili z každého ročníka dvaja žiaci a to:


            6. ročník: Tomáš Vulgan, Liliana Klein
            7. ročník: Kristián Bartal, Mia Valová
            8. ročník: Mária Klein, Karin Antonovici
            9. ročník: Patrik Irša, Nikola Lovecká


            Všetkým ostatným úspešným riešiteľom blahoželáme a prajeme veľa šťastia do budúcnosti.

          • Povolanie FOTOGRAF

          • Žiaci 8.B si vyskúšali, aké náročné, ale zároveň zaujímavé vie byť povolanie FOTOGRAF. V novembri pod vedením svojej pani učiteľky informatiky vytvorili z rôznych dekorácií a fototapety vianočnú scénu a vyfotili žiakov 1. a 2. ročníka. V ďalšej fáze sa fotky roztriedili a ďalej upravili – retušovali, orezávali a vytvorili sa návrhy vianočných pohľadníc. V závere sa vyhotovili fotky v papierovej podobe a taktiež sa rozposlali rodičom v elektronickej podobe na mail. Veríme, že sme všetkých rodičov milo potešili.


            Fotografický tím: Žiaci 8.B– Eva Micháliková, Nikol Mikičová, Lukáš Ferov, Lila Kubátová a Karin Antonovici.

          • Mikuláš

          • Aj na našej škole chodil dňa 6.12.2023 Mikuláš so svojimi pomocníkmi čertom a anjelom. Pre deti mal prichystané sladké prekvapenie.

          • Výtvarné súťaže Život na lúke a Môj farebný svet

          • Žiaci našej školy sa aj tento školský rok s nadšením zapojili do výtvarných súťaží, ktoré vyhlásilo Centrum voľného času v Holíči. Na zadané súťažné témy „Život na lúke“ a „Môj farebný svet“ opäť vytvorili množstvo nádherných výtvarných prác. Mnohí z žiakov boli ocenení a 1. decembra sa zúčastnili slávnostného vyhodnotenia súťaže.

            V súťaži „Život na lúke“ získal 1. miesto Tomáš Šedivý (3.B) a 3. miesto získal Matias Pollák (3.C). Cenou poroty boli ocenené žiačky: Diana Hnátová (2.A), Silvia Krchňavá (3.B), Nikol Urbánková (3.B) a Ema Harská (3.B).

            V súťaži „Môj farebný svet“ získala 1. miesto Mária Lysenko (8.C) a 3. miesto získala Karolína Vašečková (9.B). Cenou poroty boli ocenení žiaci Adam Grúber (7.B), Dominika Mačeková (7.B), Trisha Rubíčková (8.A), Lila Kubátová (8.B), Simona Menšíková (8.B), Nikol Mikičová (8.B), Natália Pavlačková (8.C), Natália Veselá (8.C), Natália Holešová (9.B).

             

            Našim oceneným umelcom srdečne blahoželáme.

          • Beseda s dentálnou hygieničkou

          • Dňa 29.11.2023 sa na našej škole pre 1., 3., 5., oddelenie ŠKD uskutočnila beseda s dentálnou hygieničkou Ing. Michaelou Krškovou zo Stomatologického strediska STARDENT, ktorá deťom hravou a pútavou formou vysvetlila správny postup a zásady pri čistení zúbkov. Nezabudla ani na rôzne pomôcky, obrazový materiál, aby deti videli, ako môžu vyzerať pokazené zúbky, keď sa o ne prestanú starať. Deťom sa beseda veľmi páčila a so záujmom kládli otázky, na ktoré im veľmi ochotne odpovedala. Každé dieťa dostalo odmenu zubnú pastu aj magnetku. Po besede sa deti pani hygieničke poďakovali a rozlúčili.

          • Oznam školskej jedálne

          • Z dôvodu účtovného ukončenia kalendárneho roka, je možné sa odhlásiť zo stravy len do 15.12.2023 vrátane. V prípade ochorenia dieťaťa bude v dňoch od 18.12.2023 – 21.12.2023 umožnené odobrať stravu do obedára.

            Za pochopenie ďakujeme ŠJ.

          • Úspešná riešiteľka Okresného kola OSJL

          • Po úspechu v školskom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry reprezentovala našu školu Eliška Polláková z IX. A aj v okresnom kole. Aj keď sa jej nepodarilo vybojovať umiestnenie, bola na výsledkovej listine zaradená medzi úspešných riešiteľov. Srdečne blahoželáme!

          • 34. ročník Olympiády v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku je predmetová súťaž založená na záujme žiakov o komunikáciu a rozvíjanie jazykových zručností a stala sa neoddeliteľnou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu na našej škole. 

            Víťazkami školského kola sa dnes 29.11. stali Valentína Vachová zo VII.A a Adela Lukovská z IX.A. V kategórii 1A Valentína bezkonkurenčne porazila 14 súťažiacich. V kategórii 1B bojovalo 19 žiakov s veľmi tesnými bodovými rozdielmi, prvé miesto nakoniec získala Adela. Chceme sa poďakovať všetkým súťažiacim za záujem a blahoželáme našim žiačkam k prvému miestu. Obrovská pochvala patrí aj úspešným riešiteľom, medzi ktorých patria David Anderlitschek, Lukáš Filín, Vladimír Václavík, Eva Micháliková, Šimon Hajossy, Marián Kwasnievský, Martin Šteflík, Stephanie Kravchenko, Natália Holešová, Nela Vépyová.

          • 70. výročie založenia Základnej školy Bernolákova

          • Dňa 24.11.2023 sa v Kultúrno-osvetovom centre uskutočnila oslava 70. výročia založenia Základnej školy Bernolákova. Za celý čas svojej existencie vychovala a vzdelávala niekoľko generácií mladých ľudí, vytvorila priateľstvá i prvé lásky. Naši žiaci sú úspešní reprezentanti mesta vo vedomostných i športových súťažiach.

          • Tvorivé dielničky v 1.A

          • V tomto predvianočnom zhone si našli rodičia príležitosť ,,zastaviť sa,, a spoločne so svojimi ratolesťami prežiť pekné tvorivé odpoludnie. O tom, že sa spoločná práca podarila, svedčia i krásne vianočné dekorácie. Budú milou spomienkou na tento deň. 🌲 ☃️ Ďakujeme a prajeme Vám krásne Vianoce 🎁

             

            TR. uč. Renáta a vychovávateľka Miška

          • FESTIVAL VODY

          • 28.11.2023 sa žiaci zúčastnili súťaže Festival vody. Úspešne reprezentovali našu školu žiaci 3.B Silvia Krchňavá, Kristína Štepániková, Tomáš Šedivý, Maximilián Dujsík, 3.C Karolína Reháková, Amália Senderáková , Dominik Ožvoldík, Patrik Zabadal, 8.B Lila Kubátová, Karin Antonovici, Karla Neuročná, 9.A Liana Šefčíková, Veronika Svobodová, Natália Holešová a Eliška Polláková.
            Blahoželáme žiakom 3.B a žiačkam 9.A za 2. miesto vo svojej kategórii a ostatným účastníkom za úspešnú prezentáciu svojich projektov.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy oznamuje, že poskytuje žiakom ZŠ Bernolákova 5, Holíč z prevádzkových dôvodov  

            riaditeľské voľno na deň 24. novembra 2023,  t.j.  piatok,

            podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon).

            Žiaci budú v daný deň odhlásení z obedov v školskej jedálni.

          • Netradičné vyučovanie slovenského jazyka

          • Motivovať a aktivovať žiakov na hodinách nie je vôbec jednoduché. Vďaka tomu, že aj v našej škole sa kladie dôraz na využívanie digitálnych technológií vo výučbe, sme na vyučovacích hodinách začali používať obľúbenú aplikáciu Kahoot. Kahoot je vzdelávacia platforma využívajúca herné prvky. Umožňuje v oblasti vzdelávania vedieť učiť zábavnou formou, čo z neho robí obohacujúci interaktívny zážitok. Táto platforma  umožňuje  zopakovať si učivo na začiatku hodiny alebo i na záver tematického celku,  zopakovať si úroveň pochopeného učiva. Tiež  pomáha zistiť názor žiakov na určité témy.  Kahoot  dokonale spája vyučovanie so zábavou, čo je veľmi dôležité, pretože žiaci sa učia zábavnou formou bez toho, aby sa nudili.

          • Úspešné ukončenie korčuliarskeho kurzu

          • Od 6. novembra do 10. novembra 2023 prebiehal kurz korčuľovania pre žiakov piateho ročníka na Zimnom štadióne v Senici. Cieľom tohto výcviku bolo získanie a zdokonaľovanie korčuliarskych zručností, prekonanie obáv z ľadu a nácvik korčuliarskej techniky. Všetci žiaci sa zhostili svojej pohybovej aktivity statočne a bojovali s tvrdým ľadom ako sa patrí. Mnohí sa postavili na korčule prvýkrát, iní sa výborne zdokonalili. Nechýbali ani hry na ľade. Okrem toho urobili niečo aj pre svoje zdravie.

            Kurz prebiehal pod vedením trénerov - skúsených hokejistov Petra Záviša a Pavla Kotzmana, nápomocné boli pani učiteľky Monika Neuročná a Andrea Jastrábová, ktoré našich korčuliarov počas celého týždňa povzbudzovali a pomáhali im prekonať prvé prekážky na ľade. Aj keď nás boleli nohy a boli sme zdravo unavení, vždy sme sa šťastne vracali späť do školy. Kurz bol ukončený udeľovaním diplomov za úspešné absolvovanie kurzu a sladkou odmenou.

          • Matematicko-informatická súťaž iBobor

          • V dňoch 6. až 10.novembra 2023 sa naša škola zapojila do medzinárodnej matematicko-informatickej súťaže iBobor. Súťaž sa koná každoročne od roku 2004. Založil ju prof. dr. Valentina Dagiene v Litve a odvtedy sa rozšírila do mnohých krajín. Súťaží sa v 54. krajinách a súťaží takmer 3 milión žiakov. Tento rok sa súťažilo v 4 kategóriách. Kategóriu Kadeti reprezentovali žiaci 8. a 9. ročníka. Do kategórie Benjamín sa zapojili žiaci 6.a 7. ročníka. V kategórii Bobrík súťažili žiaci 4. a 5. ročníka. V kategórii Drobci žiaci 3. ročníka. Na plný počet bodov napísala test Agáta Senderáková zo 7.C a zaradila sa tak medzi prvých 169 žiakov zo všetkých krajín v danej kategórii. Na plný počet bodov napísala aj Rebecca Herpay zo 4.B. Výborné výsledky dosiahla aj Eva Micháliková z 8.B. Pozrite si aj mená ďalších úspešných žiakov, ktorí dosiahli veľmi pekné výsledky a zaradili sa tak medzi úspešných riešiteľov testu. Výsledky sú zoradené od najlepších výsledkov. Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu. Kategória Kadeti: E. Micháliková (8.B), E. Polláková (9.A), N. Mikičová (8.B), A. Václavek (8.B), M. Kwašnievský (9.B), V. Svobodová (9.A), L. Kubátová (8.B), K. Neuročná (8.B), N. Ondrisková (9.A), N. Pavlačková (8.C), L. Šefčíková (9.A), V. Václavík (9.A), M. Klein (8.B), J. Chrenka (9.A), N. Lovecká (9.A) Kategória Benjamín: A. Senderáková (7.C), S. Slusarčíková (7.B), V. Brišková (7.B), R. Mikičová (6.B), J. Hajossy (7.B), B. Steingruber (7.B), A. Čuhaničová (7.B), M. Mikula (7.B), V. Flajžík (6.B) Kategória Bobrík: R. Herpay (4.B), V. Filúš (4.C), S. Polláková (5.A), L. Kubínková (4.B), M. Suchánek (5.B), T. Irša (5.C), K. Janíková (4.C), V. Jankovičová (5.C), L. Dojčáková (4.A), M. Škrovan (4.C), N.E.Lukáčová (5.A), M. Kocian (4.A), T. Havlová (5.C), N. Havelková (5.B), S. Mičová (5.B), L. Packová (4.B), K. Špačková (5.B), B. Bartalová (5.C), M. Liščáková (5.A), L. Antalíková (5.A), A. Belyerdouh (4.C) A. Kákošová (5.B) Kategória Drobec: T. Dávideková (3A), M. Bridík (3.A), M. Pollák (3.C), D. Rúsek (3.B), Š. Pollák (3.A), S. Antalíková (3.A), S. Krchňavá (3.B), D. Macek (3.C), P. Zabadal (3C), J. Bílý (3.B), J. Mihálik (3.A), T. Šedivý (3.B), R. Styková (3.A)

          • V úlohe jazykovedcov

          • Na hodinách slovenského jazyka sa šiestaci oboznámili s jazykovými a kodifikačnými príručkami. Získané teoretické poznatky o jednotlivých druhoch slovníkov si na ďalšej hodine overili skupinovou prácou súborom niekoľkých praktických i problémových úloh, pričom na ich úspešné zvládnutie využívali rôzne typy slovníkov /KSSJ, SSSJ, SCS, PSP, MFS,..., www.slovnik.juls.savba.sk/.  V školskej knižnici zavládla aktívna pracovná atmosféra. Žiaci VI. A pracovali v úlohe jazykovedcov naozaj svedomito a zodpovednou spoluprácou sa dopátrali nielen k správnym odpovediam, ale sa aj zdokonalili vo svojich komunikačných a prezentačných zručnostiach.

          • Bibliotéka – knižný veľtrh 2023

          • V rámci Bibliotéky sa žiaci 4. B a 4. C hneď v deň jej otvorenia, vo štvrtok 9. 11. 2023 zúčastnili predstavenia knihy významného slovenského spisovateľa Petra Karpinského pod názvom Príbehy Kveťa Herbára. Túto pútavú knihu obohatila svojimi skvelými ilustráciami Zuzana Bočkayová Bruncková, ktorá sa tiež zúčastnila prezentácie. Deti určite zažili zaujímavé a nezabudnuteľné  doobedie v bratislavskej Inchebe a odniesli si množstvo zážitkov z netradičnej prezentácie jednej výnimočnej detskej knihy. Ďakujeme vydavateľstvu Alle Gro, ktoré nás na prezentáciu pozvalo.

          • Úcta k starším - ŠKD

          • Mesiac október je tradične mesiacom oslavy jesene života a pripomienkou úcty k všetkým starším ľuďom. V tomto školskom roku deti z ŠKD 7.11.2023 nezabudli na babky a dedkov v Senior dome Terézia. Uctili si ich básničkou, pesničkou i tancom, za ktoré boli odmenené veľkým potleskom a sladkosťou. Svoju náklonnosť k našim starkým prejavili aj malým darčekom, ktorý vyrobili v ŠKD.