• Minikrimi a návšteva Strednej odbornej školy chemickej v Bratislave

          • Naša škola sa zapojila do súťaže Minikrimi. Súťaž organizuje Európske lýceum v Bratislave. Cieľom je odhaľovanie páchateľov trestných činov s využitím vedomostí a zručností z oblasti chémie. Projekt partnersky podporila spoločnosť Slovnaft a.s.. Tím v zložení Karin Antonovici, Karla Neuročná, Simona Menšíková, Eva Michalíková, Nikol Mikičová a  Lila Kubátová , mali za úlohu vytvoriť chemickú čistiareň odpadovej vody a riešiť kriminalistickú záhadu. Spomedzi 52 prihlásených tímov sme sa dostali do finále a na súdnom pojednávaní 11. 4 . priamo v objekte spoločnosti Slovnaft a. s. náš výskum, ktorý prezentovali Eva a Karla, získal 1. miesto. Na záver sme sa zúčastnili výnimočnej exkurzie priamo v rafinérii Slovanftu. Ostatné dievčatá navštívili SOŠ chemickú, kde sa ich ujal bývalý žiak našej školy- Alex Dávidek a jeho spolužiačka Zuzana. Spolu s pánom profesorom Mgr. Pavlom Cipom im ukázali celú školu. Prešli viacero laboratórií a niektoré triedy. Tiež sa zúčastnili niektorých hodín a veľmi ich zaujalo, ako im učitelia dokázali pekne vysvetliť učivá, o ktorých ešte ani nepočuli. Dievčatá veria, že túto školu ešte niekedy navštívia pretože čas, ktorý tam strávili bol veľmi osožný.

          • Okresné kolo v basketbale 3x3 chlapcov

          • V pondelok 8.4.2024 sa u nás v telocvični konalo okresné kolo v basketbale 3x3 chlapcov. Žiaci našej školy si zmerali sily s chlapcami zo ZŠ Vajanského Skalica, ZŠ Strážnická Skalica a Gymnázium Skalica. Po jednej výhre obsadili konečné 3. miesto.

            Školu reprezentovali: Peter Králik, Patrik Porubský, Michal Spolnik a Alexander Václavek.

            Žiakom blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Pytagoriáda – okresné kolo

          • 9.4.2024 a 10.4.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola Pytagoriády.

             

            Úspešní riešitelia (3. ročník):

            1. miesto obsadil Matias Pollák

            2. miesto obsadil Šimon Pollák

            Ďalšími úspešnými riešiteľmi boli Silvia Krchňavá, David Rúsek, Kristína Štepániková a Rebeka Styková.

             

            Úspešní riešitelia (4. ročník):

            2. miesto obsadil Matyáš Škrovan

             

            Úspešní riešitelia (5. ročník):

            3. miesto obsadila Sára Polláková

             

            Úspešní riešitelia (6. ročník):

            2. miesto obsadil Samuel Měchura, ktorý zároveň postupuje do krajského kola. Samkovi držíme palce!

             

            Ďakujeme všetkým žiakom za úspešnú reprezentáciu školy!

          • Zápis žiakov do I. ročníka

          • Vážení rodičia,

            Základná škola Holíč, Bernolákova 5 v tomto školskom roku umožňuje rodičom vyplniť prihlášku žiaka do 1. ročníka elektronicky.

            Uvedenú prihlášku nájdete na webovej stránke našej školy:

            www.zs-holic.edupage.org v hornej lište Elektronická prihláška žiaka do 1. ročníka. Po rozkliknutí vyplňte prihlášku a vytlačenú prineste k zápisu do školy.

            Ak túto možnosť nemáte, vyplníme elektronickú prihlášku pri zápise v škole spolu s Vami.

            V súlade s platnou legislatívou je nevyhnutná prítomnosť obidvoch zákonných zástupcov (rodičov) na zápise. V prípade neprítomnosti jedného rodiča vyžadujeme písomný súhlas tohto rodiča so zapísaním dieťaťa na našu školu. Tlačivo nájdete na stránke našej školy v časti pre rodičov pod názvom Vyhlásenie o podpisovaní písomnosti jedným rodičom.

             

             

                                                                                   Mgr. Renáta Krajčovič Studeničová

                                                                    riaditeľka ZŠ Holíč, Bernolákova 5

                                                                                  

          • Druháci v časopise Fifík

          • Druháci našej školy Mia Batkova, Alica Tejová, Jakub Horňák a Michal Jaňour v rámci krúžku Tvorivé dielničky vytvorili skvelé komiksy, v ktorých stvárnili Fifíkovského detektíva Očka. Keďže výtvarné práce boli naozaj jedinečné, pani učiteľka Matúšková ich poslala Fifíkovi a Bobine. Bolože to radosti, keď si druháci svoje komiksy vzhliadli v aprílovom časopise Fifík!

            Našim šikovníkom zo srdca blahoželáme!

          • Veľkonočné zvyky a tradície

          • Veľká noc je najväčším kresťanským sviatkom. Niektoré tradície, či zvyky dnes neodmysliteľne patriace k týmto sviatkom poznáme už viac ako dvetisíc rokov. Aké veľkonočné zvyky a tradície mali naši predkovia, a ktoré z nich sa zachovali do súčasnosti, sa mohli presvedčiť druháci našej školy 26. marca 2024 v Strážnickom skanzene.

            Žiakov čakali zaujímavé ukážky pletenia korbáčov, stružlikanie píšťaliek, zdobenie kraslíc, tiež videli prípravu rôznych pôstnych jedál a pečenie typických veľkonočných „jidášov“. Nechýbalo ani skoncovanie s Morenou ako symbolom zimy a veselé vítanie jari, ktoré spevmi a tancom oživili členky folklórneho súboru.

            Prostredníctvom zážitkovej formy spoznávania odomkli naši druháci dvere do sveta nepoznaného a naučili sa niečo nové. Všetci sme zo Strážnice odchádzali plní dojmov a zaujímavých poznatkov.

                     

            ...Šiby, ryby, mastné ryby,
            kus koláča od korbáča.
            Ešte k tomu groš,
            aby bolo dosť...

          • Hurbanov pamätník – okresné kolo

          • Hviezdoslavov Kubín – v našom regióne Hurbanov pamätník - je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese. V tomto roku oslavuje súťaž okrúhle jubileum - 70 rokov. Okresného kola sa dňa 26.3. 2024 vo Františkánskom kláštore v Skalici zúčastnili dve žiačky našej školy – Silvia Krchňavá (3.b) a Hana Repáňová (4.c). Tieto dievčatá boli na takejto súťaži prvýkrát. V 1. kategórii (poézia) Hana Repáňová získala 2. miesto a v rovnakej kategórii (próza) sa Silvia Krchňavá umiestnila na peknom 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme!

          • Kráľ čitateľov

          • Žiaci našej školy sa dňa 26.3.2024 zúčastnili súťaže KRÁĽ ČITATEĽOV v mestskej knižnici v Holíči. Deti preukázali čitateľské zručnosti pri práci s knihou a textom. Ďakujeme zamestnankyniam knižnice za peknú akciu pre žiakov 3. ročníka.

          • Biblická olympiáda

          • Texty Biblie sú vynikajúcim zdrojom poučenia, múdrosti a povzbudenia, nakoľko Sväté písmo je inšpirované samotným Bohom. Žiačky IX.A triedy - Eliška Polláková, Liana Šefčíková a Veronika Svobodová sa pustili do štúdia Svätého písma a  v piatok 22.3. 2024 sa v Gbeloch  zúčastnili dekanátneho (okresného) kola Biblickej olympiády. Zvládli si naštudovať 3 vybrané knihy Starého a Nového zákona a spoločnými silami porazili  dva tímy zo Skalice. Vyhrali 1. miesto a postupujú na diecézne (krajské) kolo, ktoré bude 16.4. 2024 v Bratislave. Víťazkám srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole. Nech im štúdium Biblie pomôže nadobudnúť bohatstvo v nebi.  

          • Exkurzia – úpravňa pitnej vody v Holíči

          • Dňa 22. marca sme navštívili úpravňu pitnej vody v Holíči. Exkurziu sme si naplánovali v spolupráci s Modrou školou a p. Ing. Křížom. Zaujímavý výklad o výrobe pitnej vody si vypočuli žiaci 7. C a 8. B triedy. Dozvedeli sme sa odkiaľ sa čerpá voda pre výrobu pitnej vody, aké látky táto voda obsahuje a čo všetko s ňou musia pracovníci urobiť, aby sme ju mohli použiť my ako spotrebitelia.

          • Chemická olympiáda

          • Dňa 14. marca sa žiaci našej školy zúčastnili 60. ročníka Chemickej olympiády. Okresné kolo sa uskutočnilo v Základnej škole Vajanského v Skalici. Žiaci museli preukázať svoje vedomosti v praktickej, ale aj teoretickej časti. Našu školu reprezentovali Natália Holešová z 9. A, ktorá sa umiestnila na 1. mieste, Marián Kwašnievský z 9. B, ktorý obsadil štvrté miesto a bol úspešný riešiteľ a Patrik Irša z 9. B, ktorý sa stal riešiteľom tohto kola.  Žiakom blahoželáme a postupujúcim prajeme úspešné zvládnutie krajského kola.

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Dňa 18.3.2024 prebehli na našej škole otvorené hodiny pre predškolákov z MŠ a v poobedňajších hodinách Deň otvorených dverí. Rodičia budúcich prváčikov tak mali možnosť nahliadnuť do priestorov našej školy, deti si mohli zacvičiť v telocvični, zatancovať v posilňovni a z tvorivých dielničiek odniesť kreatívny darček.

             

        • Rekonštrukcia multifunkčného ihriska s podporou Fondu na podporu športu
          • Rekonštrukcia multifunkčného ihriska s podporou Fondu na podporu športu

          • Popis: C:\Users\nlaziciusova\Downloads\LOGO (1).jpg  V polovici apríla 2023 sa mesto Holíč zapojilo do Výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku v rámci programu „Výstava, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry“ číslo 2022/002 a predložilo Žiadosť o príspevok č. 52 k projektu s názvom: Rekonštrukcia športovej infraštruktúry – multifunkčného ihriska v meste Holíč. Koncom mesiaca júla 2023 nám bolo zo strany Fondu doručené Rozhodnutie o poskytnutí finančného príspevku vo výške 113 451,00 €, pričom mesto Holíč sa na projekte podieľalo 30 %, čo predstavuje sumu 48 621,95 €. Cieľom projektu bolo zrekonštruovať existujúce multifunkčné športové ihrisko v priestoroch Základnej školy na Bernolákovej ulici v meste Holíč. Projekt riešil multifunkčné ihrisko o športovej ploche 40 x 20 m so športoviskami pre: futbal, tenis, volejbal, hádzanú, ako aj oplotenie záchytnými sieťami a mantinelmi. Multifunkčné ihrisko je osadené na existujúcej trávnatej ploche a je zrealizované v plnej miere aj na využívanie pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie. Stavebné práce realizovala spoločnosť maos, s.r.o. Valča, pričom práce boli realizované v časovom období od septembra 2023 – marca 2024. Zrealizovaním projektu prišlo k zveľadeniu vzhľadu ihriska, zefektívneniu tréningového procesu športovcov a doplneniu nového športového využitia pre žiakov školy, reprezentantov a klubových športovcov.

             

            Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu športu

            Supported using public funding by The Sport Support Fund

             

            Popis: C:\Users\nlaziciusova\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\6JKHE6HD\20240320_151254.jpg

             

             

             

          • Chemická rozprávka – Snehulienka a sedem trpaslíkov

          • V mesiaci marec sme na pôde našej školy privítali predškolákov z MŠ nášho mesta, ale aj zo súkromnej škôlky Slniečko zo Skalice. Žiaci chemického krúžku si vytvorili svoju chemickú rozprávku, kde hlavnú úlohu mala Snehulienka a jej pomocníci – trpaslíci.

            Každý túto rozprávku pozná, my sme k nej pridali ešte jednu formu a to chemické pokusy. V našom príbehu vystupovala nielen Snehulienka, ale aj zlá kráľovná, ktorá vyhnala Snehulienku z kráľovstva. Pomohli jej siedmi trpaslíci, ktorých Snehulienka spolu s deťmi naučila ako sa správne triedi odpad, ako nebyť lenivý a za odmenu, že deti pomohli zachrániť Snehulienku, si urobili veľa pokusov. Veríme, že sme znova svojim snažením malých divákov potešili.

          • Jarné tvorivé dielničky

          • V predveľkonočnom období, v utorok 19. marca sa stretli rodičia a žiaci z 2.B a 2.C na spoločných jarných dielničkách, ktoré sa sú pre obe triedy už tradíciou. Jarné tvorenie sa tentokrát nieslo v duchu závesných dekorácií na dvere. Pod rukami šikovných tvorcov vznikali priam umelecké diela.

            Cieľom tohto poobedňajšieho stretnutia nebolo iba vytváranie jarno-veľkonočných dekorácií, ale zároveň aj posilnenie medzitriednych vzťahov a vytvorenie skvelého spolupracujúceho spoločenstva. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie!

          • Ako sme tvorili knihy

          • Žiaci 2. B a 2. C sa v rámci triedneho projektového dňa zahrali na spisovateľov a  ilustrátorov a vytvorili zaujímavé knihy o prírode, o zvieratkách, knihu receptov, dokonca knihu o Titanicu... Zážitkovým spôsobom sa naučili ako kniha vzniká a koľko dôležitých ľudí sa na nej podieľa od autora až po kníhkupca. Každá skupina mala originálny nápad, ktorý pretvorila do písomnej podoby. Veď knihy sú ako dvere, otvoríte ich a vstúpite do iného sveta...

          • Okresné kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 12.3.2024 sa v Skalici konalo okresné kolo Geografickej olympiády. Zúčastnilo sa na nej 9 žiakov našej školy, ktorí postúpili ako úspešní riešitelia zo školského kola.

            V kategórii G nás reprezentovali: Sára Polláková, Leontýna Aghová a Matúš Budovič. Sára skončila ako úspešná riešiteľka.

            V kategórii F nás reprezentovali: Kristián Bartal, Charlotte Bartalová a Marína Janíková. Všetci boli úspešní riešitelia, Kristián skončil na 1. mieste a bude pokračovať v reprezentácii našej školy na krajskom kole 16.4.2024 v Trnave.

            V kategórii E nás reprezentovali: Lukáš Ferov, Šimon Hajossy, ktorí boli úspešní riešitelia a Mária Klein. Všetkým srdečne gratulujeme a Kristiánovi držíme palce v krajskom kole.