• Exkurzia do Hvezdárne a planetária

          • V utorok 10. 10. 2023 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili Exkurzie do Hvezdárne a planetária v Brne. Deti si pozreli program s názvom Cesta Slnečnou sústavou, prešli náučný chodník a navštívili Astro obchod, kde si kúpili rôzne suveníry alebo odborné publikácie. Výlet sa im veľmi páčil, vrátili sa spokojní a plní nových zaujímavých vedomostí.

          • Veľká pocta pre Martina Ovečku

          • Žiakovi našej školy, Martinovi Ovečkovi z 8. A triedy sa dostalo veľkej pocty. Dňa 2. októbra 2023 sa stal jedným z členov detskej poroty Bienále ilustrácií Bratislava 2023. Detskú porotu tvoria vždy žiaci zo ZŠ a ZUŠ z celého Slovenska. Tento rok bolo nominovaných šesť detí, medzi ktoré patril aj náš Martin. Veríme, že to bola pre neho úžasná a jedinečná skúsenosť z oblasti výtvarného umenia, ktorá ho posunie vpred na ceste za poznaním.

            Bienále ilustrácií Bratislava 2023 je už po 29-krát  jedinečnou prehliadkou toho najlepšieho, čo za posledné dva roky v detskej ilustrácii vo svete vzniklo. V Bratislavskej Bibiane vystavuje svoje ilustrácie 275 ilustrátorov a ilustrátoriek z 36 krajín s 2072 ilustráciami z 355 kníh.

            Hlavným organizátorom BIB je Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti v spolupráci s UNESCO a Medzinárodnou úniou pre detskú knihu (IBBY). Medzi prihlásenými slovenskými ilustrátormi a knihami bol aj Juraj Martiška s knihou Bratislavské povesti a iné neobyčajné zvesti, ktorú napísala naša pani učiteľka Renáta Matúšková.

          • Európska Noc výskumníkov

          • V piatok 29. 9. sme sa zúčastnili 17. ročníka Európskej Noci výskumníkov v Bratislave.  V tento deň sme navštívili loď Kriváň, Starú tržnicu a V-klub. Hlavnými nosnými témami bola voda a umelá inteligencia. Aby mohli vedecké objavy dosiahnuť svoj účinok, musia byť prístupné a zrozumiteľné pre všetkých, a práve preto každoročne navštevujeme toto podujatie. Keď majú ľudia prístup k vedeckým informáciám, môžu sa sami rozhodnúť a vytvárať si vlastné názory na základe dôkazov a faktov. Popularizácia vedy pomáha odstrániť mýty, ktoré sa často šíria. Ľudia majú možnosť zbaviť sa predsudkov a lepšie porozumieť svetu okolo seba. Popularizácia vedy rovnako stimuluje záujem o vedeckú kariéru a inovácie. Keď je veda prístupná a zaujímavá, mladí ľudia majú tendenciu sa jej viac venovať a vytvárať nové objavy.

          • Deň športu v ŠKD

          • Pri príležitosti európskeho týždňa športu sa dňa 26.9.2023 v ŠKD konalo športové popoludnie. Pre deti boli pripravené stanoviská pri ktorých plnili športové disciplíny za ktoré získavali razítka. Všetkým deťom patrí pochvala za snahu pri plnení úloh.

          • Európsky deň jazykov

          • Tak ako tradične aj tento rok naša škola realizovala aktivity v rámci Európskeho dňa jazykov. Utorok 26.9. sme im venovali všetky hodiny cudzích jazykov.


            Prvý stupeň vytvoril krásnu anglickú maľovanú abecedu. Prázdniny sú síce už za nami, ale prídu ďalšie, a preto sme si balili kufor. Žiaci mali napísať v anglickom jazyku veci, ktoré by si zobrali na dovolenku. Potom ich vysvetľovali ostatným, ktorí ich mali uhádnuť.


            Iná skupina navrhovala logo Európskeho dňa jazykov. Ďalší žiaci sa zapojili do kvízov. Podľa detailu fotografie mali zistiť, v ktorej krajine sa ocitli. Vypočuli si tiež nahrávky v cudzích jazykoch a hádali, aký je to jazyk. Žiaci, ktorí sa učia nemecký jazyk, sa nezľakli pojmových máp a ani palindromov.


            Zlatým klincom boli hodiny s lektorom anglického jazyka. Žiaci si vypočuli krátku prednášku o Kanade a potom rozdelení do skupín porovnávali reálie Slovenska a Kanady.
            Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa opäť o rok.

          • Cestovanie v čase

          • Cestovať v čase nie je vôbec jednoduché, ale pre druhákov našej školy to bola vskutku hračka. V utorok 19. septembra 2023 navštívili Skanzen v Strážnici a zrazu sa ocitli v minulom storočí, niekoľko desiatok rokov nazad, kedy bol život úplne iný ako dnes. V rámci výchovného programu Jeseň na dedine mali deti možnosť vidieť nielen rôzne práce spojené s týmto ročným obdobím, ale aj ochutnať skvelé dobroty, ktoré im tety a ujovia v skanzene pripravili. Spoločne s pani učiteľkami druháci videli ako sa vyorávali zemiaky, ako sa rezala kapusta a následne tlačila do sudov, ako sa varil vo veľkom kotle slivkový lekvár, ako sa rastlinka ľanu postupným spracovaním premenila na tenkú priadzu, z ktorej sa tkala látka a ďalšie a ďalšie zaujímavé činnosti. Pevne veríme, že deti si z tejto exkurzie odniesli veľmi veľa nových poznatkov a vedomostí.

          • Rekonštrukcia viacúčelového ihriska

          • Mesto Holíč uspelo vo výzve na podporu športu v projekte s názvom Rekonštrukcia športovej infraštruktúry - multifunkčné ihrisko v meste Holíč v priestoroch našej základnej školy v celkovej sume 113 451 €.

          • OZNAM

          • Nábor žiakov na basketbalový krúžok bude 11.9. 2023 v telocvični našej školy o 15.30 h. Prihlásiť sa môžu žiaci 1.- 9. ročníka. Na krúžok môžu žiaci odovzdať vzdelávací poukaz. 

          • Posledný deň letného tábora

          • Včera 4.8.2023 sme úspešne ukončili týždenný letný tábor Bernoláčik 2023. Deti sa vyšantili v Jump arene v Hodoníne, po ktorej nasledoval chutný obed v Reštaurácii San a napokon v Cinemax v Skalici čakala na nich milá rozprávka Krakenteena Ruby. Všetky deti prežili deň plný zábavy a už teraz sa tešia na letný tábor Bernoláčik 2024!

          • Letný tábor Bernoláčik - 2.deň

          • Druhý deň školského letného tábora si deti užili aj napriek nepriaznivému počasiu výlet v Zlatníckej doline na lanovej dráhe Tarzánii a upršané popoludnie strávili športovo pohybovými hrami v priestoroch školy.

          • Letný tábor Bernoláčik

          • Pondelkom 31.7.2023 sme odštartovali letný tábor Bernoláčik  návštevou Eko Parku Piešťany. Deti mali možnosť priameho kontaktu so zvieratami rôznych druhov z Ázie, Afriky, Južnej a Severnej Ameriky, Austrálie a Európy. Po prehliadke kontaktnej ZOO navštívili zábavný park a reštauráciu, kde naplnili svoje brušká a s dobrým pocitom pekného dňa sme išli domov. Deti sa tešia na ďalšie dni plné prekvapení a nových zážitkov.

          • OZNAM ŠJ

          • Milí rodičia, formou nového zápisného lístka na školský rok 2023/2024 si  môžete zároveň požiadať aj o dotáciu na obdobie od 1.9.2023 – 31.12.2023.  

            Zápisný lístok  môžete odovzdať v kancelárii ŠJ v termíne

            od 26.6.2023 – 29.6.2023    ( v čase 7,00- 14,30) 

            od 1.7.2023– 31.7.2023 ( v čase 8,00 – 13,30hod.) 

             Kto zápisný lístok neodovzdá do 31.7.2023, nebude mať  k 1.9.2023 nárok na dotáciu. Zápisný lístok  je potrebné vypísať a podpísaný odovzdať do kancelárie ŠJ.(Stačí poslať po žiakoch).

            Noví stravníci ktorí sa doteraz nestravovali a mali by záujem o stravovanie v ŠJ, sa musia prihlásiť cez zápisný lístok na školský rok 2023/2024 v kancelárii ŠJ (osobne).

            Termín prihlasovania a odovzdania zápisných lístkov na školský rok  2023/2024 je do 31.7.2023.

            Zápisný lístok  na školský rok 2023/2024  nájdete na stránkach školy, priamo v kancelárii ŠJ a taktiež budú k dispozícii na vchode do ŠJ.    

            Všetky informácie o platbe, odhlasovaní a dotáciách sú uvedené v zápisnom lístku. V prípade otázok volajte na tel. čísla 0918 729 675,alebo 034 668 26 44.

             V dňoch 11,12,21 a 24.7. prosíme rodičov aby zápisné lístky nenosili – čerpanie dovolenky.

            ZaPISNY_LISTOK_-_Dotacia_1.9.2023_-_31.12.2023.pdf

             

          • Víťazný návrh obálky žiackej knižky

          • V celoslovenskej súťaži o najkrajší výtvarný návrh na obálku žiackej knižky získala žiačka našej školy, Mariia Lysenko zo 7.C triedy, ktorá dosiahla druhý najvyšší počet hlasov vo svojej kategórii. Jej práca tak získala ocenenie poroty a ceny od organizátora Papiernictva ŠEVT.

            Víťazke ďakujeme za reprezentáciu našej školy a srdečne gratulujeme.

          • Chemická rozprávka

          • V učebni chémie sme minulý týždeň privítali prvostupňarov, ktorých sme vytiahli do príbehu o Snehovej kráľovnej. Cez rozprávanie sme žiakom ukázali zaujímavé chemické pokusy veríme, že sme týmto všetkých zúčastnených potešili.
            Ďakujem