• EKO-výchovná exkurzia

          • Dňa 13. júna sa žiaci 7.ročníka zúčastnili exkurzie do OLO Centra v bratislavskej Spaľovni odpadu vo Vlčom hrdle.  Tu sme sa dozvedeli množstvo zaujímavých a užitočných informácií o ekologickom nakladaní s odpadom. V OLO Centre nás zaujímavou a interaktívnou formou zoznámili s tým, ako sa odpad správne triedi a čo všetko sa deje s odpadom od jeho vhodenia do zbernej nádoby / kontajnera, cez triedenie až po energetické využitie. Dozvedeli sa aké produkty sa z odpadu vyrábajú, ako dlho trvá, kým sa odpad rozloží v prírode. Videli celý kolobeh triedenia a recyklácie papiera, plastov aj skla. Pochopili, že zodpovedným prístupom k odpadom všetci prispejeme k ochrane životného prostredia.

            Druhá časť exkurzie sa uskutočnila v Aureliu – vedecko-zábavnom centre.  Aurelium je miestom, kde sa prelína zábava s učením. Centrum sa od klasických múzeí odlišuje tým, že návštevníci si majú možnosť jednotlivé exponáty sami vyskúšať. Samoobjavovaním, pozorovaním, manipuláciou s exponátmi sa žiaci zoznámili s množstvom fyzikálnych, chemických či biologických dejov.

            Do galérie Exkurzia Bratislava boli pridané fotografie.

          • Zábavný vedecký park VIDA

          • Na ploche vyše 4 600 m2 sa nachádza až 170 interaktívnych exponátov prostredníctvom, ktorých môžeme pochopiť tajomstvá vedy a techniky. A kde by ste mali zájsť, aby ste s týmto všetkým mohli stretnúť? Tak takéto náučné exponáty sme našli vo vedeckom parku VIDA v Brne, ktorý ponúka projekciu 3D filmov, máme možnosť si užívať predstavenia plné zábavných pokusov v Divadle vedy, VIDA tiež zabezpečuje výučbové programy pre deti od materských škôl až po stredoškolákov, témy sú naozaj veľmi zaujímavé ako napríklad život a význam včely medonosnej, podmorský život veľrýb, ako vzniká svetlo, kriminalistické metódy práce, obehový systém, pitva srdca.... Ak by to žiakom nestačilo môžu si zahrať hru Pevnosť VIDArd, kde pomocou indícií návštevníci hľadajú ukrytý poklad. Veríme, že tento výlet, ktorý sme so žiakmi absolvovali 1. júna, bol pre nich naozaj super zážitkom.

            Do galérie Zábavný vedecký park VIDA boli pridané fotografie.

          • Noc výskumníkov v ZŠ Pavla Horova v Bratislave

          • Výlet, ktorý sme si naplánovali na 25. mája,  sa začal presunom v mikrobuse do Bratislavy. Po príchode do nášho hlavného mesta sme si najskôr prezreli historické pamiatky v Starom meste. Naši žiaci boli aj našimi sprievodcami, lebo nám sami porozprávali o pamiatkach ako napríklad Michalskej bráne, Univerzitnej knižnici, Hviezdoslavovom námestí, budove Opere SND... Po krátke prestávke na obed, sme sa presunuli do Devínskej Novej Vsi, kde Rada rodičov v spolupráci so školou ZŠ  Pavla Horova opäť organizovala podujatie Noc výskumníkov. Tu sme mali možnosť stretnúť sa so zaujímavými ľuďmi a poodhaliť tajomstvá rôznych  prírodovedných odborov. My sme načreli do tajomstiev genetiky, paleontológie, geochémie a fyziky.

            Do galérie Noc výskumníkov v ZŠ Pavla Horova v Bratislave boli pridané fotografie.

          • MDD v JUMP ARÉNE

          • Dňa 1.6.2018 sa rozhodli žiaci prevažne ôsmeho ročníka osláviť MDD výletom do JUMP ARÉNY v Bratislave. V JUMP ARÉNE sme si riadne zaskákali, vyskúšali si chôdzu po lane, vyjašili sa v penovej jame a pri adrenalínových atrakciách /skok z veže do airbagu/ sme si dodávali odvahu na prekonanie vlastných limitov. Svoje akrobatické prvky sme predvádzali na 27 pospájaných trampolínach.  Po aktívnom pohybe sme sa presunuli do nákupného centra, kde sme sa občerstvili a urobili si radosť niečím novým.

          • Pohár vedy „NEWTON 2018“

          • Je medzinárodná súťaž, prebiehajúca pod záštitou Ministerstva školstva, mládeže a telovýchovy ČR, za podpory Nadačného fondu Neuron a ďalších partnerov a sponzorov. Cieľom projektu je viesť mladú generáciu už od útleho veku k záujmu o vedu a výskum. Súťažiace tímy riešia v štyroch kolách zábavné úlohy, bádajú nad problémami a experimentujú. Najlepšie tímy postupujú do medzinárodného finále. Tejto súťaže sa naši žiaci zúčastňujú pravidelne. Do medzinárodného finále sme sa síce ešte nedostali, ale výsledky našich žiakov sú vždy veľmi uspokojujúce. Aj tento školský rok sa zapojili dva tímy. Tím SLOVAKIA girls v zložení Adriána Janovičová, Isabela Iršová, Kristína Poláková, Michaela Lukáčová, Laura Horniaková a tím SEDEM ČASTÍC v zložení Rebecca Križanková, Lucia Steinerová, Nátália Václavíková, Romana Ščepková, Samuel Křižan, Marek Hudeček, Patrik Škrovánek. Počas štyroch mesiacoch bádali a experimentovali...týmto im chceme poďakovať za reprezentáciu našej školy.

                                                                                         Mgr. Štrbová Katarína