• Výchovný koncert "ECO H2O TOUR"

          • Charizmatický spevák Thomas Puskailer vystúpil pre žiakov našej školy s interaktívnym programom ECO H2O TOUR. Svoje vystúpenie venoval environmentálnej tematike – vode. Upozornil žiakov na potrebu šetrenia vodou. Na svojom koncerte hravou formou informoval všeobecne o vode, jej výskyte na planéte, spôsobe jej využitia a nevyhnutnosti pre život. Potom sa zameral na každodenné využívanie a hlavne plytvanie vodou. Žiaci sa dozvedeli ako šetrne splachovať, sprchovať sa, či umývať si zuby. Súčasťou vystúpenia boli aj súťaže, eko-pesničky či krátke videá so známymi osobnosťami zo šou biznisu. Na záver samozrejme nechýbala ani autogramiáda a spoločné fotografovanie.

            Do galérie Výchovný koncert "ECO H2O TOUR" boli pridané fotografie.

          • Úspech našich žiakov na Majstrovstvách Slovenska žiakov v streľbe zo vzduchovky

          • Aj v tomto školskom roku sa zverenci trénera Milana Vymyslického prebojovali na Školské majstrovstvá SR žiakov v streľbe zo vzduchovky dňa 13.4.2018 vo Svätom Petri, kde si medzi takmer stovkou súťažiacich zmerali pevnú ruku a presnú mušku. V kategórii jednotlivcov sa na 1. mieste v kategórii mladších žiakov umiestnil žiak V.A Lukáš Horínek. Družstvo mladších žiakov v zložení Lukáš Horínek, Silvia Vymyslická a Patrik Janda skončilo na 2. mieste a družstvo starších žiakov: Michal Ružička, Monika Havelková a Jozef Svitek sa umiestnili na 5. mieste. Súťažiacim a pánovi trénerovi blahoželáme k úspechu.  

             

             

          • Kvietok nádeje v uliciach nášho mesta /Deň narcisov/

          • V piatok 13. apríla 2018 zaplnili ulice nášho mesta dobrovoľníci Ligy proti rakovine zo ZŠ na Bernolákovej, ktorí sa zapojili do 22. ročníka Dňa narcisov.

            Deň narcisov je jedinou verejnoprospešnou finančnou zbierkou Ligy proti rakovine, ktorá získala vašu dôveru, ktorú ste prejavili aj svojím finančným príspevkom.

            Zbierka sa vykonáva za účelom získania prostriedkov na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám, na zabezpečenie informačných a preventívnych kampaní Ligy proti rakovine, na podporu výskumných a klinických projektov.

            Aj vďaka vám sa nám podarilo vyzbierať sumu 4243,67 eur.

            Nech každého, kto prispel a zapojil sa tak do boja proti tejto zákernej chorobe, hreje dobrý pocit z toho, že nezištne pomohol. Veď nikto z nás nevie, či my alebo niekto z našich blízkych nebude niekedy práve na túto pomoc odkázaný.

             

          • Svetový deň vody

          • Dňa 22. marca sme si na našej škole pripomenuli celosvetové podujatie, ktoré je venované vode. Valné zhromaždenie Organizácie spojených národov schválilo, že v roku 2018 je témou "PRÍRODA PRE VODU", resp. prírodou inšpirované riešenia pre problémy s vodou.

            V rámci vyučovania chémie sa uskutočnila Vodná konferencia, v ktorej naši žiaci prezentovali svoje projekty, s ktorými sa predstavili na Festivale vody. Žiaci siedmeho ročníka si pripravili projekty o modelovaní dažďa a projekty s ekologickým zameraním. Tiež sme si zahrali vedomostný kvíz o vode a využili materiály, ktoré nám boli poskytnuté od BVS v rámci vzdelávacieho programu Modrá škola.

            Do galérie Deň vody boli pridané fotografie.

          • Okresné kolo Chemickej olympiády

          • Dňa 23. marca sa uskutočnilo okresné kolo Chemickej olympiády kategória D v ZŠ Vajanského v Skalici. Našu školu reprezentoval Tomáš Pekár z 9. B. Chemici svoje vedomosti preukázali v teoretickej aj praktickej časti. Napriek tomu, že sme tento školský rok mali len jedného zástupcu, s výsledok, ktorý  dosiahol v tejto súťaži Tomáš sme veľmi spokojní. Preto aj touto cestou mu chceme zablahoželať k 1. miestu. Veríme, že sa bude Tomášovi dariť aj v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 26. apríla v Trnave.

          • Okresné kolo súťaže Hurbanov pamätník

          • Na jubilejnom 50. ročníku súťaže v umeleckom prednese našu školu reprezentovala žiačka 6. B triedy Katarína Gombárová. Vo svojej kategórii obsadila krásne 2. miesto, k čomu jej srdečne blahoželáme.  Keďže sa súťaž konala v Hlbokom,  v pôsobisku J. M. Hurbana, súčasťou programu bola aj prehliadka Pamätnej izby a evanjelickej fary, na ktorej Hurban pôsobil. 

            Do galérie Okresné kolo súťaže Hurbanov pamätník boli pridané fotografie.

          • Veľkonočné dielničky

          • pripravili p. vychovávateľky ŠKD pre deti z MŠ, ktoré nás navštívili 27. a 28. marca 2018. Deti privítala p. vychovávateľka Surová v spoločenskej miestnosti, ktorú sme skrášlili veľkonočnou výzdobou. Deti sa rozdelili do 6. oddelení a tvorili výrobky k blížiacej sa Veľkej noci: vajíčka, kuriatka, sliepočky, zajačikov. Deti vystrihovali, lepili, kreslili a zdobili... Práca sa deťom páčila, výrobky si odniesli so sebou domov na pamiatku.

            Tešíme sa zasa o rok na návštevu detí z MŠ!

                                                vychovávateľky ŠKD

            Do galérie Veľkonočné dielničky boli pridané fotografie.

        • Zážitkové učenie v Strážnici
          • Zážitkové učenie v Strážnici

          • V pondelok 26.3.2018 sa žiaci II. B a II.C zúčastnili zážitkového vzdelávacieho programu ,,Fašanky, fašanky, Velká noc ide... ´´, ktorý pripravili pracovníci skanzenu Strážnice.

            Deti sa zoznámili so zvykmi zo Slovácka od začiatku pôstneho obdobia do Veľkej noci.

            ,,Tetičky povyprávjali ´´ ako to bolo kedysi v pôstnom období a čo sa počas pôstu ne / jedlo.

            Spoločne s dievčatami vynášajúcimi smrtku ( morenu ) sa deti preniesli zo zimného obdobia do obdobia jari.

            Počas putovania skanzenom sa deti prizerali vyrezávaniu píšťaliek, pleteniu korbáčov a výrobe klepáčov a rapkáčov. Sledovali zdobenie kraslíc rôznymi technikami a neušlo nám ani pečenie a ochutnávanie veľkonočných baránkov, šišiek, judášov a iných dobrôt.

             

            Program bol pripravený tak, aby bol zrozumiteľný a zaujímavý pre detských návštevníkov. Deti si vyskúšali spôsob života svojich vrstovníkov v dobe svojich prarodičov.

             

                                                           tr.uč.: Mgr. Renáta Šimeková, Mgr. Ivana Vlková

            Do galérie Zážitkové učenie v Strážnici boli pridané fotografie.