• Beseda so spisovateľom Štefanom Nižňanským

          • Tradičné  marcové čitateľské aktivity sme v utorok 20. marca obohatili o zaujímavú besedu s Mgr. Štefanom Nižňanským, známym publicistom, dramaturgom, scenáristom a spisovateľom. Jeho dve rozprávkové knihy O dvanástich trpaslíkoch a Záhorácki permoníci, ktorých fantazijný dej je situovaný do nášho regiónu, sú vhodným čítaním pre žiakov nižších ročníkov. Besedu sme pre početný záujem rozdelili na dve časti. Najprv si s pánom spisovateľom podebatovali žiaci 4. ročníka, ktorí sa zaujímali nielen o knižné príbehy, ale aj o ich čarovné prostredie borovicových lesov pri Tomkoch. Ďalšie otázky sa týkali autorských inšpirácií i rodinného života autora – hlavne jeho vnukov. Úprimný čitateľský záujem detí ocenil aj pán spisovateľ, ktorý im prečítal úryvok o holíčskom veternom mlyne.

            V druhej časti besedy sa pán Nižňanský venoval žiakom 5. ročníka. Tých okrem rozprávkových kníh zaujali aj autorove aktivity v oblasti športu, najmä hokeja. Podozvedali sa tiež množstvo zaujímavých podrobností o tvorbe kníh, vzťahu pána spisovateľa k nášmu regiónu i nárečiu. Nakoniec si jedno poučenie odniesol aj on sám. V jeho knižke sa spomínajú záhorácke bazové špeciality, no pomenovanie bazy v záhoráčtine – hural bolo preňho novinkou. Možno tento poznatok využije vo svojej ďalšej knihe...

            Na záver besedy nechýbala autogramiáda, lebo viacerých čitateľov prezentované knihy natoľko zaujali, že neodolali a obohatili nimi vlastnú knižnicu. A všetkým zostal príjemný pocit z vydarenej besedy.

            Do galérie Beseda so spisovateľom Śtefanom Nižňanským boli pridané fotografie.

        • Majstrovstvá Trnavského kraja v streľbe – opäť prví!
          • Majstrovstvá Trnavského kraja v streľbe – opäť prví!

          • Pod vedením trénera Milana Vymyslického naši strelci zúročili svoje tréningy dňa 2.3. 2018, kedy sa v našej škole konali Majstrovstvá Trnavského kraja v streľbe zo vzduchovej pušky. Obidve družstvá v kategórii starších žiakov (Ružička Michal, Nemeček Erik, Havelková Monika) a mladších žiakov (Vymyslická Silvia, Horínek Lukáš, Janda Patrik) sa umiestnili na prvom mieste a postupujú na Majstrovstvá SR, ktoré sa budú konať v apríli.

          • Úspech na Pytagoriáde

          • O tom, že máme šikovných a nadaných žiakov niet pochýb. Svedčí o tom aj umiestnenie na okresnom kole matematickej súťaže Pytagoriáda, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 13.a 14. marca 2018.

            3.ročník: Filip Štefko (3.A) - 1.miesto. Pripravovala Mgr. Renáta Tomašovičová

            4.ročník:  Adam Lánik (4.B) - 2.miesto. Pripravovala Mgr. Katarína Duffková

            5.ročník: Adam Šebesta (5.A) - 3.miesto. Pripravovala PaedDr. Darina Langová

            6.ročník: Patrik Dolinský (6.A) - 2.miesto. Pripravovala Mgr. Renáta Studeničová

            8.ročník: Daniel Švrček (8.A) - 2.miesto. Pripravovala Mgr. Ľubica Kotvanová

            Srdečne blahoželáme!