• Exkurzia v Schaeffler Skalica

          • Dňa 6.6.2022 sa žiaci 8.A a 8.B zúčastnili exkurzie v spoločnosti Schaeffler Skalica, spol. s r.o..

            V rámci prednášok sme sa dozvedeli základné informácie o firme Schaeffler. Veľkým prínosom bola exkurzia priamo vo výrobe. Na jednotlivých pracoviskách sa nám venovali odborní pracovníci. Mali sme možnosť vidieť čo sa vyrába vo firme a ako to tam funguje. Ako suvenír sme dostali pero s logom firmy a píšťalku z 3D tlačiarne. Krátku prestávku sme si spravili v podnikovej reštaurácii, kde sme sa občerstvili.

            Potom sme sa premiestnili do SOŠ Strojníckej Skalica, kde sme si vypočuli prednášku o študijných a učebných odboroch, získali sme informácie o spolupráci školy s firmou Schaeffler a na záver sme absolvovali prehliadku v odborných učebniach.

          • Deň detí

          • Na našej škole sa 1.6.2022 diali nevídané veci. Z každej strany bol počuť smiech a radostný krik. A to preto, že všetky deti oslavovali svoj deň.Pre našich prváčikov si žiaci 2.stupňa prichystali Chemickú rozprávku. Prvý stupeň absolvoval cestu rozprávkovými stanovišťami, kde sa stretli s Červenou čiapočkou, babičkou, poľovníkom a vlkom, čarodejnicami, vodníkmi. Plnili úlohy, ktoré im zadali Mach a Šebestová, Pat a Mat, šmolkovia, kovboji a šašovia.Pre žiakov 2.stupňa boli prichystané športové aktivity. V telocvični sa hral turnaj vo vybíjanej a na školskom dvore sa uskutočnili turnaje v plachtovom volejbale a v prehadzovanej.Kto mal záujem, mohol zavítať do outdoorovej triedy v altánku, kde sa maľovalo na tvár, zapletali sa vrkoče a boli prichystané aj maľovanky.Po vyhodnotení športových aktivít išli deti na zmrzlinu, ktorá v tomto horúcom počasí všetkých osviežila.Mali sme šťastie, že všetkým aktivitám prialo krásne počasie, že máme deti, ktoré sa chcú smiať a potešiť v spoločnosti spolužiakov a učiteľov. Už teraz sa môžeme tešiť na budúci deň detí.Milé deti,v mene pani riaditeľky, zástupkýň a všetkých pani učiteliek, učiteľov a vychovávateliek, Vám prajeme všetko dobré, nech sú Vaše dni sprevádzané smiechom a dobrou náladou.

          • Je ťažké vyučovať?

          • Odpoveď na túto otázku by Vám určite vedeli zodpovedať žiaci 7.A, ktorí dnes zavítali k svojim mladším kamarátom do 3.B. Vyskúšali si, aké je náročné sa pripraviť na hodinu a tiež následne túto prípravu využiť počas vyučovania. Nachystali si mnohé aktivity, ako sú: krátke video, jednoduchý kvíz, didaktické hry a iné.
            Takto mohli aj tretiaci zažiť netypickú hodinu vďaka rovesníckemu vyučovaniu.

          • Rozlúčkový výlet IX. A

          • Za cieľovú stanicu svojho posledného školského výletu v ZŠ Bernolákova si kolektív žiakov IX.A triedy dňa 26.5.2022 zvolil JUMP ARÉNU v Bratislave. Našu posádku v mikrobuse doplnila s nadšením aj štvorčlenná skupinka žiakov VII. C. Po úvodnom bezpečnostnom videu sme sa v špeciálne upravených protišmykových ponožkách vydali vyskúšať všetky atrakcie, ktoré nám JUMP ARÉNA ponúkla. 27 pospájaných trampolín, smečovanie, vybíjaná, penová jama, skoky z veže do airbagu, ...

            Po dvoch hodinách skákania, jašenia, objavovania svojich skrytých schopností a prekonávania vlastných limitov sme sa presunuli za účelom občerstvenia či drobných nákupov do obchodného domu Avion, kde si prišli na svoje správni gurmáni i nákupní maniaci. 😊

            Dôkazom príjemne stráveného dňa sú aj priložené fotografie, ktoré nám budú tento nevšedný rozlúčkový výlet deviatakov navždy pripomínať. 

          • Exkurzia do Bratislavy

          • Dňa 24.5.2022 sa žiaci 8.A, 8.B a 9.B zúčastnili exkurzie do Bratislavy. Navštívili sme Národnú banku Slovenska, kde mali žiaci možnosť získať informácie o vzniku Sk a postupnom zavádzaní eura v eurozóne. Prezreli sme si návrhy bankoviek od rôznych autorov. Už vieme, ako rozoznať pravú bankovku od falošnej, taktiež, že sa vyrábajú z bavlny. Na pamiatku si každý odniesol vlastnoručne vyrazenú mincu a mohli sme sa odmerať pomocou centometra.Návštevu Bratislavy sme spojili aj s aktívnym športom. V trampolínovom parku Cyberjump aréne, sme sa nielen zabavili, ale aj otestovali svoje akrobatické schopnosti. Žiaci sa stihli poriadne zapotiť, vyskákali sa až-až. Počas dvoch hodín objavovali svoje schopnosti a limity, cybrili svoje pohybové zručnosti. V priestoroch arény mali možnosť sa aj občerstviť. Trampolínový park sme opúšťali plní športových zážitkov.Na záver sme sa zastavili v McDonalde, kde sme sa ešte posilnili na spiatočnú cestu. Príjemne unavení, nasýtení a zdraví sme sa všetci vrátili domov.

          • Filmový festival Ekotopfilm

          • Naši žiaci sa zúčastnili filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Súčasťou festivalu bola prehliadka víťazných dokumentárnych filmov s ekologickou tematikou  a sprievodný interaktívny program prispôsobený pre rôzne vekové kategórie.

            Filmový program obsahoval inšpiratívne krátke filmy, ktoré svojim príbehom a myšlienkou rozprávajú mladej generácii posolstvá ochrany prírody, podpory ekológie a ochrany životného prostredia.

          • Výlet do Brna

          • Človek by mal žiť v súlade, v rovnováhe, a tak sme sa rozhodli spojiť prírodu s vedou. Dňa 20.5. sme navštívili s našimi piatakmi brnenskú ZOO a park VIDA. Čo je ZOO, vie aj malé dieťa. Ale čo je VIDA? VIDA je zábavný vedecký park v Brne a je pre každého, kto vie písať a čítať. Na vlastnej koži sme si vyskúšali rôzne pokusy, technologické postupy, aj zábavné hry. Vytvorili sme vlastné minitornádo, vyskúšali sme si "ťažkú" prácu rosničiek, ešte ťažšiu prácu záchranárov (vrátane KPR), nakukli sme aj do sveta elektrikárov, hudobníkov, rôznych fyzikálnych zákonitostí a veľa, veľa ďalšieho. Vrelo odporúčame a tešíme sa zase niekedy nabudúce.

          • Záhorácka olympiáda

          • Dňa 17.5. 2022 sa žiaci z našej školy zúčastnili tradičnej ľahkoatletickej súťaže Záhorácka olympiáda, ktorú organizovala Základná škola s materskou školou Gbely. Tejto súťaže sa zúčastnili najlepší atléti zo základných škôl nášho regiónu. 13. ročník Záhoráckej olympiády sa niesol v duchu výborných výkonov a hlavne v duchu fair play a radosti z pohybu.

            Našu školu reprezentovali v jednotlivých disciplínach títo žiaci: Sofia Dujsíková (60m, 800m), Adam Lánik (60m, vrh guľou) a Lukáš Vlček (1000m, 300m).

            Sofia Dujsíková sa na rozbehu 60m síce neprebojovala do finálovej skupiny, no zlepšila si svoje osobné maximum. Ďalej štartovala na 800m, kde získala pekné druhé miesto. Treba spomenúť, že pri behu na 800m intenzívne pršalo, čiže podmienky boli veľmi náročné. Adam Lánik štartoval taktiež na 60m, kde sa pri silnej konkurencii neprebojoval do finále. Vo vrhu guľou mal Adam tri pokusy v ktorých dosiahol pekné výsledky, no na stupne víťazov to nestačilo. Najúspešnejší z tejto trojice bol Lukáš Vlček, ktorý vo svojich disciplínach na 1000m a 300m nemal konkurenciu a získal dve prvé miesta! Žiakom blahoželáme a prajeme im veľa úspechov aj v budúcnosti.

            Aj napriek nie úplne priaznivému počasiu sme spoločne zažili veľmi príjemný športový deň.

          • Okresné kolo vo vybíjanej žiačok

          • Dňa 19.5. 2022 sa dievčatá z našej školy zúčastnili okresného kola vo vybíjanej žiačok v priestoroch ZŠ Vajanského v Skalici.Súťaže sa zúčastnili 3 základné školy. Hral sa systém každý s každým 2x7 minút. Počas celého turnaja boli zápasy veľmi napínavé. Naše dievčatá boli šikovné, snaživé a od začiatku bojovali. Nakoniec sme získali pekné 2.miesto. Po vyhodnotení si dievčatá ešte zahrali priateľské zápasy.Našu školu reprezentovali:Vanda Brišková, Hana Hanzalíková, Dominika Mačeková, Mia Mišíková, Aneta Petriková, Natália Veselá, Aneta Čuhaničová, Kristína Kákošová, Simona Menšíková, Dominika Okenicová, Aneta Pražská, Nella Bíliková

          • Výlet do Brna

          • Žiaci 1. A a 1. C triedy navštívili detské zábavné centrum BONGO v Brne.  Tento rodinný zábavný park  prináša deťom možnosť prežiť za každého počasia deň plný zábavy a pohybu . My sme mali upršaný deň, ale nám to vôbec nevadilo, pretože nás očarilo veľké množstvo zaujímavých  atrakcií , ktoré ponúkali deťom nezabudnuteľné zážitky. Každá z nich predstavuje iný svetadiel alebo krajinu. Deti si preverili svoju odvahu a obratnosť na horolezeckej stene, poskákali si na trampolínach, pretekali na jazdeckej dráhe, upevnili si orientáciu v labyrintoch ,v džungli hľadali cestu, uskutočnili výstup na sopku, šmýkali sa na šmýkačkách. Po všetkých aktivitách  si pochutnali na spoločnom obede. Samozrejme, bol čas aj na nákupy J sladkostí a suvenírov pre seba , súrodencov a rodičov. Po vyčerpávajúcom dni plnom pohybu a zábavy boli unavení, ale spokojní s prežitým dňom. 

          • Api domček Radimov

          • Žiaci 3.C navštívili 19.5. Api domček v Radimove. Dozvedeli sa veľa nových informácií o živote včeličiek. Obliekli si špeciálne oblečenie pre včelárov a nahliadli do úľov. Každý si vyrobil svoju sviečku zo včelieho vosku. Deti sa vyšantili na preliezkach a pochutnali si na medových cukríkoch. Nasiaknutí medovou vôňou zvládli i náročnú turistiku. Domov totiž išli peši.

          • Jump aréna

          • Vo štvrtok 19.05.2022 IV.A zavítala do JUMP ARÉNY v Hodoníne. Preverili si svoju kondičku a poriadne si zašportovali. Samozrejme nechýbalo aj občerstvenie a chvíľka oddychu. Bolo to naozaj vydarené a pekné športové doobedie.

          • Školský výlet zámok Milotice a plavba loďou

          • Kto by nechcel okúsiť život princa alebo princeznej?

            V dňoch 12. a 13. mája žiaci II.B , II.C , II.A a I.B  triedy toto všetko a ešte viac zažili. Ale pekne poporiadku....

            Tento rozprávkový deň začal návštevou zámku Milotice. V sprievode pani kňažnej si deti prešli krásne zámocké interiéry a zoznámili sa s jej rodinou a životom na zámku. Potom sa priučili dvornej etikete a nakoniec nasledoval tanec pre princezné a šermiarsky súboj pre malých princov.

            Všetko za sprievodu dobovej hudby. Než zazvonil rozprávkový zvonec, prešli sa francúzskym parkom a zámockou záhradou.

            Po prehliadke zámku rozprávková cesta pokračovala do prístaviska Hodonín, kde deti absolvovali pirátsku plavbu loďou po rieke Morava. Plavba začala prípravou posádky, ktorá potom pod vedením kapitána pirátov vyplávala na svoju plavbu hľadať poklad. Na záver plavby každý získal ,, Certifikát piráta “.

            Rozprávkovú cestu deti zakončili hlasným pirátskym pozdravom.

          • Exkurzia

          • Dňa 11.5.2022 sa žiaci 3.A a 3.B zúčastnili exkurzie v bylinkovom raji Sonnentor Čejkovice. Užili si slnečný deň vo voňavom raji, pozreli si proces výroby čajov, ochutnávali detské čajíky a plnili zábavné úlohy. Spomienkou na prežitý deň bol darček - krabička čajov, ktorú si vyskladali.

          • ŠKOLA V PRÍRODE

          • V týždni od 2.5. do 6.5.2022 sa žiaci 3.C a 4.B zúčastnili Babylonskej školy v prírode. Babylonská škola v prírode sa nachádza v Mýte pod Ďumbierom. Deti boli ubytované v Hoteli Mýto. Naše deti si pod svoje krídla vzali kvalifikovaní lektori Babylonskej školy. Babylonská škola je zameraná na divadelné umenie. Počas týždňa si deti užili krásnu prírodu Nízkych Tatier. Okrem získavania divadelných zručností si v skupinách vytvorili mapy z prírodnín, vymysleli k nim príbehy, zažili Šalamúnov jarmok, diskotéku, karneval, zahrali si Bingo, užili si veľa hier, súťaží a bazén s vírivkou. Vyvrcholením celého týždňa bolo divadelné predstavenie, kde účinkovali všetci žiaci spolu s deťmi zo ZŠ z Nitry a MŠ zo Zvolena. Je neuveriteľné, čo dokázali za pár dní s lektormi nacvičiť. Predstavenie Pipi Dlhá Pančucha bolo jedným slovom nádherné a zároveň bolo emotívnou bodkou za školou v prírode. Po ceste domov žiaci navštívili Bystriansku jaskyňu a mesto Banskú Bystricu.

          • Testovanie žiakov 5.ročníka

          • Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) realizuje v školskom roku 2021/22 celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ.

            Hlavné certifikačné testovanie sa uskutoční 18. mája 2022 (streda), zúčastnia sa ho žiaci 5.ročníka ZŠ. Žiaci budú testovaní z matematiky a zo slovenského jazyka.

          • ENGLISHSTAR

          • Do priestorov našej novej knižnice dňa 5.5.2022 zasadli 16 žiaci 4. – 9. ročníka, ktorí neváhali a zapojili sa do medzinárodnej súťaže Englishstar. Poďakovanie patrí všetkým záujemcom i škole, ktorá poskytla finančné prostriedky spojené s registráciou do súťaže. Na výhercov čakajú pekné vecné odmeny.