• Európska Noc výskumníkov

          • Po dvoch rokoch sme si nemohli nechať ujsť Európsku Noc výskumníkov. 16. ročník tohto festivalu sa uskutočnil 30. septembra a my sme v tento deň navštívili Starú tržnicu v Bratislave. Mottom 16. ročníka bolo Dôverujme vede“ a hlavnou snahou bolo podchytiť divákov a najmä mladých ľudí k aktivitám a zážitkovému vzdelávaniu. Prostredníctvom pokusov a interaktívnych ukážok sme mohli objavovať, že za všetkými javmi okolo nás a dejmi v prírode sú vedecké vysvetlenia a princípy Mali  sme možnosť vidieť okolo 70 vedeckých stánkov, v ktorých nás vedci oboznámili s rôznymi druhmi energií, videli sme vodíkové auto, firma Festo uviedla ukážku lietajúcich bionických tvorov, žiaci si mohli otestovať svoju kondíciu, uvedomiť si, že pohyb je liek. Veľmi zaujímavé boli aj informácie o mikróboch. Veríme, že takýto spôsobom sprístupňovania informácií podnieti v žiakoch zvedavosť k spoznávaniu práce vedcov.  

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

          • Dnes pri príležitosti Európskeho dňa jazykov sme so žiakmi II.stupňa vyrazili za kultúrou. Na tento účel sme zvolili cudzojazyčný film s hviezdnym obsadením oskarových hercov Juliou Roberts a Georgom Clooneym s názvom Vstupenka do raja. Okrem exotického prostredia na Bali si žiaci užili množstvo vtipných anglických dialógov a zápletiek, ktoré vyústili do typického amerického happyendu, čo žiaci náležite ocenili potleskom. Veríme, že si žiaci výnimočný deň užili a že sme ich týmto motivovali k sledovaniu cudzojazyčných filmov v pôvodnom znení, čo je nepochybne jeden z najlepších spôsobov ako si osvojiť cudzí jazyk.

          • Plachtový volejbal

          • V piatok 16. 09. 2022 sa na školskom dvore odohral 3. ročník turnaja v plachtovom volejbale. Žiaci boli rozdelení na dve kategórie. Piataci a šiestaci si zahrali proti sebe na jednej hracej ploche a druhá hracia plocha patrila siedmakom, ôsmakom a deviatakom.

                 Z každej strany bolo počuť hlasné povzbudzovanie. Víťazi si odniesli diplomy a výborné pocity z hry. Na záver si víťazné družstvo starších žiakov zahralo exhibičný zápas s učiteľským tímom. Žiaci si tento deň užili a zabavili sa.

                 Dúfame, že aj budúci rok budú mať žiaci o tento netradičný šport záujem a budeme môcť opäť takýto turnaj zorganizovať.

            Umiestnenie:

            1.  miesto 6.B /A tím                    1. miesto 7.B

            2. miesto 6.B/B tím                      2. miesto 8.B

            3. miesto 5.A/A tím                      3. miesto 9.A

          • ZÁUJMOVÉ ÚTVARY školský rok 2022/2023

          • 1. Florbal II. stupeň - Pochylý - pondelok 13:45 - 14:45

            2. Šach II. stupeň - Pochylý - utorok 13:45 - 14:45

            3. Spoločenské hry - Kondeková - štvrtok 13:45 - 15:45

            4. Tanečný 3.-7.ročník - Bekešová - pondelok 15:30 - 16:30 + streda 13:45 - 15:00

            5. Chemický 6.-9.ročník - Štrbová - streda 14:00 - 15:00

            6. Malí alchimisti 3.-5.ročník - Štrbová - utorok 14:00 - 15:00

            7. V zdravom tele, zdravý duch - Valábiková - pondelok 14:00 - 14:45

            8. Umelecký 6.-9.ročník - Okenicová - štvrtok 14:00 - 16:00

            9. Turistický 3.C - Vlková - nepravidelne

            10. Turistický 3.B - Šimeková - nepravidelne

            11. Vybíjaná 5.-6.ročník - Ravasová - streda 13:35-14:20

            12. Tvorivá dielňa 1. ročník - Matúšková - utorok 14:00 - 15:00

            13. Stolný tenis II. stupeň - Majerčíková - streda 14:00 - 15:00

            14. Hravé klbko 3.A - Gahurová - streda 13:45 - 14:45

            15. Chcem sa stať tanečnou hviezdou - Hurtová Kalná - štvrtok 15:00 - 16:00

          • ZÁVODY DRAČÍCH LODÍ V HODONÍNE

          • Nový školský rok začali žiaci našej školy v športovom duchu. Zúčastnili sa závodov dračích lodí v Hodoníne, ktorý sa konal v piatok 9.9.2022. V 20 člennej posádke zloženej prevažne zo žiakov deviateho ročníka, spolu bojovalo 12 chlapcov a 8 dievčat. Celkovo sa týchto závodov zúčastnilo 30 posádok (600 detí) z českých i slovenských škôl, naši žiaci vybojovali pekné 13. miesto.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/23

          • Septembrom končí čas oddychu, dovoleniek, prázdnin a začína opäť školský rok plný povinností. Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány. V pondelok, 5. septembra 2022 o 8.15 h., sa na školskom dvore uskutočnilo slávnostné otvorenie šk. roka 2022/23 za účasti primátora mesta Holíč PhDr. Zdenka Čambala a ďalších hostí. Okrem slávnostných príhovorov si prítomní rodičia a žiaci vypočuli krátke recitačno-hudobné pásmo ako motivačné spríjemnenie prvých školských chvíľ. Ešte raz prajeme všetkým žiakom a ich učiteľom, aby im škola prinášala veľa potešenia a radosti z úspechov.

          • Letný tábor Bernoláčik

          • V termíne od 18.7 do 22.7 2022 sa uskutočnil I.ročník letného tábora žiakov 1.-4.ročníka.  Pani učiteľky pre deti pripravili bohatý program. V priebehu tohto týždňa navštívili ZOO Hodonín, farmu PD Dubovce, jaskyňu Driny, hrad Červený kameň a tiež Cinemax v Skalici.Počasie v tomto týždni bolo horúce, preto deti uvítali aj príjemné schladenie v budove školy, kde absolvovali tvorivé dielničky. Vyrábali si pokladničky, maľovali kamene, batikovali obrúsky, pracovali s keramickou hlinou a vytvorili si indiánske čelenky. Deti boli s táborom spokojné a tešíme sa spolu s nimi na ďalší ročník.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom žiakov, že v prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni Holíč, si aktuálny zápisný lístok na školský rok 2022/2023 môžu stiahnuť na stránke školy alebo vyzdvihnúť pri vstupe do ŠJ.

            Zápisné lístky na stravovanie môžete priniesť do kancelárie ŠJ od 22.8. 2022 v čase od 8.00 do 14.00 hod.

            zapismy_listok_SJ.pdf​​​​​​​

          • ŠKOLSKÝ VÝLET DO MÚZEA HOLOKAUSTU V SEREDI

          • Dňa 28.6. 2022 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili výletu do Múzea holokaustu v Seredi.Múzeum holokaustu vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny.Expozícia múzea sa nachádza v piatich pôvodných budovách pracovného a koncentračného tábora.Žiaci mali možnosť prezrieť si stále expozície ubikácií, školy a pracovných dielní, ktoré sa nachádzali v bývalom komplexe pracovného tábora v Seredi. V múzeu boli vystavené aj dobové dokumenty, propagačné plagáty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených objektov je aj dobytčí vagón, v ktorom deportovali ľudí do koncentračných táborov.Žiaci našej školy sa okrem prehliadky múzea zúčastnili aj vzdelávacej prednášky na tému "Úteky z táborov smrti". Rozšírili tak svoje vedomosti o samotných táboroch, deportáciách, o útekoch z koncentračných táborov a o odboji Židov v okupovanej Európe. Prednáška bola doplnená aj o video nahrávku svedectva preživších.

          • Siedmaci na cyklovýlete - Adamovské jazerá

          • Dňa 28.6.2022 sa žiaci siedmych ročníkov (7.A a 7.C) zúčastnili cyklovýletu do rekreačnej oblasti Adamov. Cesta v horúčave na bicykloch bola síce náročná, ale žiaci si nakoniec užili nádherné letné počasie v prírode pri vode. Občerstvili sa v bufete a navštívili rozhľadňu.

          • Po deviatich rokoch nastal čas lúčenia

          • Žiaci IX. A a IX. B sa v pondelok 27. 6. 2022 lúčili s vyučujúcimi a so ZŠ Bernolákova, ktorá sa stala na deväť rokov ich druhým domovom. Rozlúčkový akt sa odohral v spoločenskej miestnosti za účasti pedagogického zboru, vedenia školy a pochopiteľne aj našich najstarších žiakov. Tí sa všetkým prítomným prihovorili a zaspomínali na príjemne strávené chvíle formou úsmevných spomienkových prezentácií s fotografiami a krátkymi videami. Nechýbali povzbudivé slová, slzy dojatia a kvety pre vyučujúcich ako symbol vďaky za odovzdané vedomosti, podporu a spoločne strávené roky. Sladkou bodkou pre všetkých boli už na prvý pohľad lákavé torty, ktoré nesklamali ani naše chuťové poháriky.
            Triedni učitelia, Mgr. Lukáš Vašíček a Mgr. Matúš Pochylý, prajú svojim deviatakom pohodové prežitie letných prázdnin a úspešné vykročenie do novej životnej etapy.
            Ďakujeme, že sme mohli byť neoddeliteľnou súčasťou životných príbehov kolektívu tried IX. A a IX. B.
            Držte sa! :-)

          • Poznáme výsledky anglickej súťaže English Star

          • ENGLISH STAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. V súťaži si žiaci zábavnou formou porovnávali svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, a predviedli okoliu svoje schopnosti. Súťaž sa uskutočnila 5. mája a našu školu reprezentovalo 16 šikovných žiakov. Za 4. ročník Samuel Měchura , za 5.ročník Marína Janíková, Tomáš Zálešák, Ben Steingruber, za 6.ročník Šimon Hajjossy, Karla Neúročná, za 7. ročník Nela Ondrisková, Marián Kwašnievský, Lukáš Filín, Martin Šteflík, za 8.ročník Katarína Dobešová, Dominik Ščúry, Ján Paták a za 9.ročník Barbora Šišuláková, Andrej Anderlitschek a Sára Junková. Súťaž mala viacero stupňov hodnotenia. Žiaci, ktorí dosiahli z testu viac ako 80%, boli vyhodnotení ako ÚSPEŠNÍ RIEŠITELIA a boli odmenení DIPLOMOM a drobným darčekom - perom. Žiaci, ktorí dosiahli 100 % postupovali do súťaže o zlosovateľné hodnotné ceny. V našej škole získalo všetkých 16 žiakov úspešnosť nad 80%. Najvyššiu úspešnosť mal Dominik Sčúry s úspešnosťou 97%, Sára Junková 96% a Benjamín Steingruber 95%. Sú to veľmi pekné výsledky a my všetkým súťažiacim gratulujeme, ďakujeme im za reprezentáciu a prajeme im aj do budúcnosti veľa úspechov. Veríme, že budúci rok budeme ešte lepší.

            Celkové výsledky a porovnanie jednotlivých škôl si môžete pozrieť na stránke englishstar.sk

          • Naj trieda

          • Žiaci 8.A sa zapojili do súťaže TALENTAGENT o “Naj triedu.” Do súťaže sme zaslali fotografiu triedy. Súťaž prebiehala formou hlasovania. Umiestnili sme sa na 2.mieste a vyhrali sme vecné ceny: rádio, balíček školských pomôcok, sladkosti, slúchadlá.

          • ŠKOLSKÝ VÝLET ŽIAKOV V MEDOLANDII – SVETE MEDU, MEDOVINY, VÔNE RUŽÍ A NÁVŠTEVA JASKYNE DRINY.

          • Dňa 23.6.2022 sa žiaci 6.B, 6. C a 7. B triedy zúčastnili výletu do dedinky Dolná Krupá - dedinky hudby a ruží spojený s návštevou a prehliadkou Villy Apimed .

            Žiaci si vychutnali čarovnú atmosféru tohto miesta a  dozvedeli sa zaujímavé informácie zo života pracovitých včielok. Žiaci poznali anatómiu tohto užitočného hmyzu. Pre žiakov bolo pripravené pútavé video zo života včiel. Deti si vyskúšali aj svoje praktické zručnosti spojené s vlastnoručnou výrobou sviečok, ktoré si odniesli domov. Zaujímavá bola aj prehliadka včelých produktov a ich účinkov na naše zdravie a krásu. Žiaci ochutnali rôzne druhy medov od medu pastovaného až po medy medovicové, ale aj med ochutený napr. škoricou. Žiaci zistili aj zaujímavosti o svätom Ambrózovi - patrónovi včelárov, neskôr biskupovi, ktorý pôsobil v Miláne. Prekrásna bola aj prehliadka degustačnej miestnosti - Ambroziánum a prehliadka drevených historických úľov. Nezabudli sme načrieť aj do našej histórie - navštívili sme aj Salónik Ružovej grófky - Márie Henriety Chotekovej- zakladateľky pôvodnej ružovej záhrady, na počesť ktorej bola vytvorená  a pomenovaná v roku 2019 nová záhrada ruží - tzv. Rozárium M.H. Chotekovej.

            Žiaci mohli obdivovať 2300 ruží 200 odrôd. Počas prechádzky v Rozáriu si žiaci zahrali zábavno-náučnú hru s poznávaním jednotlivých druhov ruží.

            Zamierili sme aj k „oblakom“ a navštívili  sme medovú vežu s najväčšou medovou kvapkou, kde sa odvážne deti poprechádzali po presklenej dlážke.

            Takisto sme zamierili aj do podzemia, kde náš čakala prehliadka pivnice a tunela s ozvenou so sudmi s nápojom kráľov - s medovinou.

            Na záver exkurzie deti dostali sladkú odmenu a nezabudli ani na svojich blízkych, ktorých potešili nákupom darčekov v malebnom obchodíku nielen pre včelárov.

            Dúfame, že toto čarovné miesto v blízkej budúcnosti opäť navštívime!

          • Batikovanie

          • 4.A si vyskúšali prácu s textilom a farbou. Batikovali si svoje tričká.Batikovanie je veľmi stará technika farbenia textílií, ktorá vznikla v Indonézii odkiaľ sa rozšírila do ďalších krajín. Aj v batikovaní existuje viacero techník - horúca, studená a voľná.My sme so štvrtákmi vyskúšali horúce batikovanie. Myslím, že výsledok sa nám podaril🌞

          • Vzdelávacie centrum a zábava?

          • Mnohí si povedia, že tieto dva pojmy určite k sebe nepasujú a nemôžu byť niečím príjemným. Dnes žiaci 5.C, 7.A a 8.A zistili, že nemožné sa stalo možným. Aj ich samých to prekvapilo, keď prišli do Vida centra v Brne a mohli zakúsiť zložité vedecké fenomény v jednoduchých interaktívnych expozíciách.Zvyšok svojej energie si boli vybiť v lanovom centre Toboga Bongo a unavení, ale s úsmevom na tvári a s hlasným spevom v autobuse sa vracali domov.

          • Výlet 4.A a 4.B triedy

          • Dňa 21.06.2022 navštívili triedy 4.A a 4.B voňavý bylinkový raj Sonnentor v Čejkoviciach. Priložené fotografie zachytávajú pohodovú atmosféru exkurzie.

          • 3.C a 4.B na výlete

          • 17.6. bola 3.C a 4.B na výlete. Absolvovali dva vstupy do hradu Červený kameň. Prvý vstup nám priblížil ako sa žilo na hrade. Druhý vstup s názvom NEPRIATEĽ PRED BRÁNAMI nás interaktívnou formou naučil veľa nového o zbraniach a obrane hradu.Deti si odpočinuli v krásnom zámockom parku a domov odchádzali s novými zážitkami, vedomosťami i nakúpenými suvenírmi.